donderdag 30 juni 2022

De nieuwste strips

 


De nieuwe Jump (nr 22-2022) ligt sinds vandaag bij de abonnees in de bus. En daarin, op pagina 38 worden de belevenissen van Robin en de kleine Nell vervolgd in "Puppy Love'. Opnieuw vier afleveringen rond de eerste kennismaking van Robin met Nell. Het is een behoorlijke schok voor Robin als hij hoort dat Nell geadopteerd is en dus zal blijven. En dan blijkt ook nog eens dat eten wel heel belangrijk is voor Nell. Deze afleveringen van Puppy Love werden al eerder gepubliceerd onder de titel Puppy from Hell in Stripnieuws 47, als Puppy Love van 30 augustus t/m 2 september 2017  in Metro en in de beide Puppy Love-albums, het oblong-album' Er keft iets in de keuken' uit 2020  en het 'integrale' album 'Nee, ik wil geen hondje' uit 2021.


In de nieuwe Donald Duck van deze week (nr 27-2022) maar liefst twee nieuwe verhalen. Als eerste vind je op pagina 34 t/m 37 een gloednieuw verhaal van Joe Carioca. In de kringloopwinkel gaat Juan op zoek naar een lp als verjaardagscadeau voor zijn Oma. Per toeval vindt Joe de eerste lp van zijn favoriete zangeres. Joe koopt hem voor een reaal en wil hem dolgraag afspelen. Maar helaas, Joe heeft geen platenspeler en sinds de aanschaf van de lp ook geen reaal om er alsnog één te kopen in de kringloopwinkel. Daarom probeert hij op allerlei manier de lp op andere plaatsen gedraaid te krijgen, zoals bij Juans Oma. Helaas werken degenen die hij daarvoor uitkiest niet erg mee. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González.


Meteen daarna, op pagina 38 t/m 42 een nieuw verhaal uit Katrien's dagboek, Het etentje. Katriens etentjes met Donald en Guus gaan niet precies zoals ze zou willen. Dus zoekt ze naar nieuwe manieren op de etentjes met haar twee aanbidders tot een succes te maken. Maar of Katrien nu uit eten gaat, voor Guus en Donald kookt of voor etentje voor de Damesclub organiseert, niets lijkt te werken. Tot een culinair recensent Katrien op een idee brengt. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Miguel Fernandez Martinez.

En dan tenslotte, twee weken geleden al aangekondigd. het vierde deel van de Hecksehoef-saga in de nieuwe Penny(nr 14-2022), te vinden op pagina 26 t/m 30 en 40 t/m 44. 

(Illustratie: © Holco Publications)

 Aukje, Mara, Jelle en Sven waren aan het eind van het vorige verhaal al in de Middeleeuwen beland en deze aflevering zijn ze bij Cecilia en Ewout te gast op het kasteel. Sven en Jelle denken dat ze als volgende opdracht van Cecilia mee moeten doen aan het toernooi dat daar gehouden wordt. Helaas blijkt die opdracht niet afkomstig van Cecilia, maar van de Woudheksen. En dan is er nog een geheimzinnige zwarte ridder, waar alle paarden bang voor lijken te zijn. En waarom is ineens al het stro uit de stallen verdwenen? Raadsels te over dus, in deze nieuwe aflevering van Hecksehoef. Deze aflevering werd eerder gepubliceerd in Penny 4-2012.

En behalve al deze tijdschriften liggen er intussen ook nog een heleboel nieuwe Vakantieboeken in de winkels. Maar daarover morgen meer.

Geen opmerkingen: