zaterdag 7 augustus 2021

...en de andere strippublicaties van deze week

 


En dan zijn er natuurlijk ook de nieuwe tijdschriften van deze week. De nieuwe Eppo (nr 16-2021) staat helemaal in het teken van de 20ste verjaardag van Kim Duchateau's Esther. Esther is behoorlijk aanwezig in deze nieuwe Eppo en ze neemt zelfs de rubriek Mail op pagina 47 over. Daarin vraagt iemand waarom het nieuwe avontuur van Hel niet eind 2020 van start is gegaan. Aan het antwoord van Esther heb je niets, maar gelukkig legt Danker het deze week uit op zijn Facebookpagina

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Wie op het nieuwe verhaal van Hel zit te wachten kan dit bericht beter meteen wegklikken. Verder lezen is dan ook geheel en al op eigen risico...

Dat verhaal was al een paar keer aangekondigd en had nu ongeveer klaar moeten zijn. Ik zal in het kort proberen uit te leggen waarom dat niet gelukt is. Door fysiek malheur heb ik ruim een half jaar amper kunnen werken. Dat is ongeveer de tijd die ik nodig gehad zou hebben om Hel af te maken. Omdat er na Hel twee andere strips (allebei over de Tweede Wereldoorlog) gepland stonden met tamelijk vette deadlines zit er nu niets anders op dan Hel in de ijskast te parkeren en zo snel mogelijk die andere strips af te maken.
Met andere woorden, Hel komt wel een keer af (en desnoods geef ik het zelf uit), het gaat alleen weer 'even' duren.
Het is niet anders...


Op de Facebookpagina van Danker Jan zijn meer pagina's uit dit aanstaande album over de Tweede Wereldoorlog in Zeeland te bewonderen.
(Illustratie: Carmen Perez, © Disney)


En tenslotte, de nieuwe Donald Duck van deze week (nr 32-2021). Daar vind je op de achterkant de aankondiging voor het Donald Duck-verhaal 'De spaarpot van Ouwe Teun' Een verhaal dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma en waarin de Ducks zich begeven naar het moeras van Zomphuizen. 
Volgende meer over dit verhaal hier op de Bob Evers Strips blog en in Donald Duck natuurlijk.

Prettig weekend allemaal!


Geen opmerkingen: