vrijdag 30 juli 2021

De nieuwste strippublicaties

(Illustratie: Daniel Branca, © Disney)

Vorige week al aangekondigd, deze week te vinden op pagina 5 t/m 14 van de nieuwe Donald Duck (nr 31-2021), Donald Duck en de Zotskapspelen. 

De Zotskapspelen zijn de spelen waarbij de mogelijk toekomstige sporten gespeeld worden. Sporten die veelal bedacht wordt door potentiele deelnemers. Zo heeft Bolderbast een jaar eerder een bronzen plak gewonnen tijdens het tuinslangschermen. En nu de Zotskapspelen dit jaar in Duckstad gehouden worden, laat Donald dat natuurlijk niet op zich zitten. Donald traint in van alles en nog wat en geeft zich op als deelnemer voor sporten zoals doorwerpen, de koudwaterrace en de stuiterstormbaan.

Zijn belangrijkste doel is te voorkomen dat Bolderbast nog een medaille wint, maar als Kwik, Kwek en Kwak,  Katrien en zelfs Gijs Gans er met de medailles vandoor gaan, zet Donald alles op alles om alsnog een bronzen, zilveren of gouden plak binnen te slepen. En dat alles natuurlijk in de gebruikelijke concurrentiestrijd met Bolderbast. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Jordi Alfonso en Tony Fernandez.


In de nieuwe Tina (nr 31-2021) beleven Karlijn, Catootje en de ouders ook weer een nieuw avontuur, dat zich geheel afspeelt in een vakantiepark. In deze gag, te vinden op pagina 47, die ik samen schreef met collega Saskia Maasbommel, zijn Karlijn, Catootje en Gertje een dag op zichzelf aangewezen in het vakantiepark. Ze maken er gebruik van om het park te verkennen, maar omdat ze niet heel veel geld hebben, kunnen ze zichzelf niet echt trakteren. Tot ze een zogenaamde mystery guest ontmoeten. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

En dan tenslotte, Kapelle in Strip. Het album is officieel al een aantal maanden uitverkocht, maar dook het opeens op op Facebook Met dank aan Willem Gay, die onderstaand bericht plaatste over het album dat ik samen met Danker Jan voor de gemeente Kapelle maakte: 

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: