vrijdag 2 juli 2021

Donald Duck 27-2021

 

(Illustratie: © Disney)

Vorige week al aangekondigd, deze week te vinden op pagina 5 t/m 14 van de nieuwe Donald Duck (nr 27-2021), Donald Duck in  'De ballenjongens van Wimbleduck'. Een verhaal dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma. 

(Schets: Paul Hoogma)

Het begin van dit verhaal gaat echter verder terug in de tijd. Het oorspronkelijke idee was iets dat Paul ooit met iemand anders had bedacht. En er was zelfs een gedeeltelijke, onaffe plot, die vervolgens jarenlang op de plank bleef liggen. Tot Paul hem uiteindelijk weer terugvond en mij vroeg om samen het verhaal verder uit te werken tot een scenario. En zo gingen we aan de slag met Donald en Kwik, Kwek en Kwek die een baantje scoorden in het Wimbleduckstadion. Kwik, Kwek en Kwak als ballenjongens en Donald als keukenhulp. Helaas wordt die keuken bemand door vermomde Zware Jongens die een plan beraamd hebben om het hele stadion te evacueren en er met een miljoen aan prijzengeld vandoor te gaan. En intussen probeert Guus een meet and greet met tennisheld Roger Gevederde te winnen voor Katrien. 

Maar als de Zware Jongens slagen in hun opzet, lijkt zelfs het geluk van Guus het af te laten weten. Hij  en Katrien moeten het stadion onverwijld verlaten. Geen tennistoernooi, geen meet en greet meer. De eersten die doorkrijgen dat er iets goed mis, zijn Kwik. Kwak en Kwak. Maar lukt het hen nog om, met Donalds hulp, de Zware Jongens te stoppen, en het tennistoernooi alsnog door te laten gaan? Je leest het deze week in Donald Duck. Het werd getekend door de Spaanse tekenares Maria José Sánchez Núnez. En mocht je het Fins machtig zijn, het verhaal wordt deze week ook in Finland gepubliceerd en wel in Aku Ankka 26-2021.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: