zaterdag 28 augustus 2021

De strips van deze week


 Deze week nieuw in de winkel: de Donald Duck Burenspecial. Een special vol verhalen waarin buren een belangrijke rol spelen en waarin de hoofdrollen uiteraard zijn weggelegd voor Donald en Bolderbast. 
(Schets strook 1,3 en 4: Paul Hoogma)

Op pagina 62 t/m 66 spelen de twee een hoofdrol in een verhaal dat ik 23 jaar geleden met collega Paul Hoogma schreef. Op de kermis herbegint de ruzie tussen Donald en Bolderbast en die blijkt zich de volgende ochtend in de tuin voort te zetten. Volgens Kwik, Kwek en Kwak zijn de ruzies tussen de twee ook de reden dat het huis rechts van Donald al maanden leegstaat. Maar dan komt er opeens toch iemand wonen. En deze nieuwe buurman blijkt nog erger te zijn dan Donald en Bolderbast samen. Voor de twee kemphanen zit er dus niets anders op dan de handen ineen te slaan en oude en nieuwe trucs te gebruiken om de nieuwe buurtbewoner weer weg te krijgen. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Mau Heymans.


Behalve dit verhaal in de Donald Duck Burenspecial vind je ook nog twee nieuwe verhalen in de nieuwe Donald Duck van deze week (nr 35-2021). Als eerste kom je op pagina 16 t/m 21 de Grote Boze Wolf tegen in het verhaal 'De blaaskampioenen'. Na zoveel jaar duikt Opa Wolf weer eens op in het bos. Gearresteerd door de sheriff vernielt hij al meteen de gevangenis en om die reden krijgt hij een week huisarrest bij Midas thuis. Ondanks pogingen van Wolfje om hem daar te houden gaan Opa en Midas al vrij snel op pad om de biggetjes te vangen. Daarvoor gebruiken ze hun geweldige blaaskracht. Maar wie van de twee is nu de echte blaaskampioen? En vooral, lukt het ze om Knir, Knar en Knor recht in de armen van de ander te blazen? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Jordi Alfonso en Tony Fernandez.

Tenslotte op pagina 30 t/m 32 Aladdin en de dadeldief. De dadeldief is natuurlijk niemand minder dan Abu die het stelen nog steeds niet heeft afgeleerd. Om het goed te maken neemt Aladdin Abu mee de woestijn in om nieuwe dadels te plukken. Maar de meeste palmen zijn al bezet. Aladdin en Abu moeten dus ver de woestijn in en plukken dan ook nog eens zoveel dat Kleedje ze niet meer kan dragen. Gelukkig weet Aladdin een oplossing. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Angel Rodriguez.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: