zaterdag 8 mei 2021

...en het andere stripnieuws van deze week


(Schets: Paul Hoogma)
En er zijn meer nieuwigheden te melden. Bijvoorbeeld deze week in de nieuwe Donald Duck (nr 19-2021), waar je op pagina 32 t/m 33 het Pinokkio-verhaal 'Cleo's aquarium' vindt. Een verhaal waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma. Gepetto maakt een nieuw megagroot aquarium voor Cleo. Met wieltje zodat ze overal rond kan kijken. Helaas denkt Jantje Lampepit dat het een zwembad is. En daarin is hij niet de enige. Het verhaal werd getekend door niemand minder dan José Ramón Bernado.


(Illustratie: Carlos Mota, © Disney)

En dat is nog niet alles. Want achterop deze nieuwe Donald Duck vind je de aankondiging voor volgende week. Dan verschijnt het 16 pagina's tellende Oom Dagobertverhaal 'De laatste stoomtrein' Eveneens een verhaal waarvoor ik het scenario samen met Paul schreef. Volgende week meer daarover hier op de Bob Evers Strip blog.

(Ilustratie: Danker Jan Oreel)

En er is ook nog nieuws over de veiling en crowdfundingsactie. Danker Jans originele prent van Hel werd eerder deze week verkocht voor  110 euro. 5 euro meer dus dan de niet-betalende bieder vorige keer bood. Veel dank aan iedereen die heeft meegeboden en zeker aan de nieuwe eigenaar van deze prent. Veel plezier ermee.

Tenslotte de laatste stand van zaken bij de crowdfundingsactie op Ulule voor de luxe Franstalige zwartwit-editie van Wynona 1: Le reveil de l 'Ours. Met nog 16 dagen te gaan is inmiddels 61% van het streefbedrag binnen. Kortom, Hans kan nog wat extra sponsors gebruiken. Dus heb je belangstelling voor een of meer van deze album met extra's, neem dan even een kijkje op de site van Ulule en doe mee!

Prettig weekend allemaal!


Geen opmerkingen: