vrijdag 21 mei 2021

De strippublicaties van deze week

(Schets: Paul Hoogma)

Ook deze week weer een nieuw verhaal in de nieuwe Donald Duck (nr 21-2021) waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma. Op pagina 35 t/m 42 vind je het verhaal 'Villa Doffelaer' met Donald en Mickey in de hoofdrol. Het begint allemaal in de supermarkt waar Donald en Mickey de telefoonnummers van kamerzoekende studenten op het prikbord zien hangen. Maar als ze eenmaal hun boodschappen gedaan hebben blijken die briefjes met telefoonnummers allemaal verdwenen te zijn. Niet veel later blijkt de weduwe Doffelaer, in het bezit van een grote villa, lastig gevallen te worden door meerdere personen die er overduidelijk op uit zijn haar haar villa uit te krijgen. 

Zo wordt de villa onbewoonbaar verklaard door iemand van Woningtoezicht en komt er een arts langs die mevrouw Doffelaer niet langer in staat acht zelfstandig te wonen. Kortom, iets klopt er niet en detective Mickey en amateurdetective Donald gaan uitzoeken wat hier aan de hand is. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Miguel Fernandez Martinez.

En dan plaatste Danker Jan deze een aantal tekeningen uit de oude doos op zijn Facebookpagina. Tekeningen die speciaal gemaakt werden voor of vooraf aan de Nederlandse uitgave van het allereerste Hel-album 'De koffers van Raz Fadraz' en voor een van de Franstalige uitgaves.

Alweer tien jaar geleden getekend. In eerste instantie bedoeld voor de cover van het eerste album van Hel maar uiteindelijk toch afgekeurd. Daarna dan weer wel goed voor de cover van de dossier-editie...

Allereerste tekening van Hel in EPPO. Nog ver voor de start van het eerste verhaal.
Nu terug te vinden in de lade 'ouwe meuk'.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Prentje gemaakt voor een van de Franstalige uitgaven van Hel. Die kwamen tot stand d.m.v. crowdfunding. En wie voldoende in de buidel taste kreeg er een dergelijk origineel bij.

En over Franstalige uitgaves gesproken, hoe staat het eigenlijk met de crowdfundingsactie rond het Franstalige luxe zwartwit album van Wynona op Ulule? Slik! Met nog slechts 3 dagen te gaan staat de teller 75% van het streefbedrag binnen. Een goede score, maar nog niet genoeg voor het uitbrengen van de albums met extra's. Kortom, dit lange Pinksterweekend hebben we jullie hulp dus heel hard nodig om om het streefbedrag voor maandagavond te bereiken. Kijk dus snel op Ulule, kies de extra's die je graag bij de Franstalige editie van 'Wynona 1: Le reveil de l'Ours'  en steun Hans in het Frans.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: