zaterdag 12 december 2020

De strips en aankondigingen van deze week


 Na IJsbrands aankondiging voor het nieuwe 'Op de tekentafel'-boekje in de vorige blogpost hebben we meteen nog een aankondiging voor een nieuwe uitgave. Bovenstaande advertentie is te vinden op pagina 8 van de nieuwe Boekenkrant (nr 12-2020). Het eerste Puppy Love- album 'Er keft iets in de keuken' is nog niet in de stripspeciaalzaken gesignaleerd, maar wellicht komende week? Net als Rhonda en 'Als de beer ontwaakt' wordt ook Puppy Love een albumtrilogie. Met drie album heb je de serie dus compleet. En zodra het eerste album fysiek in de winkel verkrijgbaar is, lees je dat natuurlijk hier op de Bob Evers Strip blog.

En nu we toch met de  strips van Hans bezig zijn, deze week vind je de tiende aflevering van Als de beer ontwaakt 1: Wynona op pagina 30 t/m 32 van de nieuwe Eppo (nr 25-2020). Waarin we voor het eerst kennismaken met Tobarth Reeves, die wel verdacht veel op Dutch uit Rhonda lijkt. In zijn cel legt Tobarth zijn zaak voor aan Dan en volgens Tobarth is het de regering er alles aan gelegen om hem zo snel mogelijk ter dood veroordeeld te krijgen. 

Het gesprek tussen Dan en Tobarth blijft echter niet geheim en als Dan, eenmaal op zijn hotelkamer, een flinke slok whisky neemt, krijgt hij plots last van iets dat behoorlijk veel op een hartaanval lijkt. 


Meteen na Als de beer ontwaakt vind je op 34 t/m 36 de kerstfilmtips van een groot deel van de Eppo-tekenaars. De tip van Hans is te vinden op pagina 36 en betreft de Hallmark kerstfilms die Caroline vorig jaar ontdekt heeft en vrijwel allemaal dezelfde formule lijken te hebben. En als extraatje tekende Hans ook nog een Puppy Love kerstkaart bij dit artikel.
(Illustratie: Danker Jan Oreel)

De kerstfilmtip van Danker Jan op pagina 34 is toch iets meer mijn smaak. The nightmare before Christmas is er eentje die ik zeker rond  de kerstdagen nog eens zal bekijken. De film werd vaker getipt, maar Danker Jan was de enige die The nightmare before Christmas ook van een tekening voorzag uiteraard met Hel in de hoofdrol. Danker Jan plaatste deze tekening ook op zijn Facebookpagina met daarbij de volgende uitleg:

In EPPO 25 van deze week, het Kerstnummer, staan drie pagina's met de favoriete kerstfilms van de Eppomedewerkers. Niet dat ik zo heel veel heb met kerstfilms, maar een paar springen er uit. Onder andere deze, The Nightmare before Christmas van Tim burton. Daar heb ik dan ook mijn eigen versie van gemaakt.En over Kerstfeest en heldinnen gesproken, deze week zijn Karlijn, Catootje en de ouders, te vinden op pagina 47 van de nieuwe Tina (nr 51-2020) helemaal in kerstsfeer. Na het zien van een kerstfilm zou Catootje wel graag een ritje in een arrenslee maken. Helaas heeft Jan geen arrenslee, maar wel een mooie old-timer waarmee hij Karlijn en Catootje naar school wil brengen. Maar ja, sneeuw, ijs en koude zorgen er voor dat de motor niet wil starten. Of Karlijn en Catootje nog op tijd op school komen en zo ja, hoe? Dat lees je deze week in Tina. Het scenario voor  deze gag schreef ik samen met collega-scenariste Cindy Horevoorts en de gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

Ook de nieuwe Katrien (nr 13-2020) is al in kerstsfeer. Op pagina 29 t/m 34 vind je een verhaal uit Katrien’s dagboek, waarin Zwarte Magica het weer eens voorzien heeft op Dagoberts geluksdubbeltje. Maar voor zo zover is, vindt ze Katrien tegenover zich. Uiteraard gebruikt Magica haar toverkunst, maar doordat haar toverstaf tijdens een worsteling breekt verandert ze Katrien per ongeluk in een zeemeermin in plaats van in een goudvis. Niet heel erg handig rond de kerstdagen, waar Katrien van alles te doen heeft en ook nog de keuze moet maken of ze Kerstfeest viert bij de Damesclub of bij Oma op de boerderij. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Pérez en eerder gepubliceerd in Katrien 6-2005,  Katrien 6-2011 en Katrien Duck 12-2016.

(Schets: Paul Hoogma)

En, last but not least, spelen Donald en Loebas de hoofdrol in een gloednieuwe strip op pagina 25 t/m 28 van de nieuwe Donald Duck (nr 51-2020). In dit verhaal, waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma wil Donald Loebas uitlaten voordat het gaat regenen. Helaas is Loebas vooral geinteresseerd in slapen en eten en het kost Donald dus ook heel wat moeite om Loebas op de hondenspeelplaats te krijgen. En zelfs daar doet Loebas van zich spreken. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Daniel Perez.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: