vrijdag 17 augustus 2018

Stripnieuws 72...

We kondigen hem al eerder, maar vorig weekend lag hij dan echt in de bus: Stripnieuws 72. Met een prachtige cover van Hans en een groot interview op pagina 11 t/m 20. 

Maar het verhaal begint eigenlijk al op pagina 3 in het voorwoord onder het kopje 'Redactioneel' Daar kun je namelijk lezen dat de albumuitgave van Rhonda 3: Route 66, te weten de softcover en de hardcover, op het Stripfestival Breda gepresenteerd zullen worden en dat  we 'Puppy from Hell' eind van dit jaar in album kunnen verwachten.

Een groot deel van het interview gaat natuurlijk over Rhonda. De totstandkoming van de strip, de samenwerking met Hanco Kolk, zeven jaar werk, drie episodes, het buitenlandse succes van Rhonda en het gevoel nu ook echt klaar te zijn met de trilogie.

(Illustratie: Hans van Oudenaarden, scenario: Tromp Meesters)

Maar ook Hans' andere strip- en illustratiewerk komt aan bod, zoals Corn, het stripdebuut van Hans  in Titanic, dat hij samen met Tromp Meesters maakte, Met Tromp maakte Hans ook nog de gagstrip Encounters voor Striptuur
(Illustratie: Hans van Oudenaarden, scenario: Ruud Straatman, © Disney, bron: Inducks)

Verder is er aandacht voor Het ghostwerk van Hans voor Donald Duck, Sjors en Sjimmie, Jan, Jans en de kinderen en Looney Tunes.

En natuurlijk voor Bob Evers. Ook hier lees je alles over de totstandkoming van de strip, de samenwerking van Hans en mij, die onder andere ook nog de strip "De avondklok' voor uitgeverij Essener opleverde.

En dan zijn er de toekomstplannen  van Hans. Een gloednieuwe strip. Jaren 50, 60, de petticoatpunk.
Het verhaal is inmiddels klaar, dus volgend jaar in Eppo?
Het artikel wordt afgesloten met maar liefst vier afleveringen van Puppy from Hell.

Geen opmerkingen: