maandag 27 augustus 2018

Hel, Bob, Max, Donald en andere strips in Kampen

(Illustratie: Danker Jan Oreel)
Anderhalve week geleden vond in Kampen het 20ste Kamper Stripspektakel plaats. Dankzij de lift van Danker Jan was ik vroeger dan ooit in Kampen en konden we al voor tienen plaats in onze stand, waar ook Wilbert van der Steen en Ferry van Vosselen plaatsnamen.

(Foto: Alex Odijk)

Vanaf het begin af aan was er veel belangstelling voor het boek Tel Israel dat in Kampen voor het eerst op een stripfestival verkrijgbaar was.
(Foto en illustratie: Danker Jan Oreel)
 
Speciaal voor het Kamper Stripspektakel had Danker Jan deze prent laten maken, die je alleen in Kampen gratis bij het album cadeau kreeg.


Ook was er belangstelling voor de aandelen voor het aanstaande Gelre-album vielen in de smaak en natuurlijk voor de avonturen van Hel.

Danker Jan heeft heel wat personages uit deze strips in album vereeuwigd. Hel in zowel 'De koffers van Raz Fadraz' als in "De Sibylle-codex', maar ook bijvoorbeeld Julia in 'De Sibylle-codex' of professor Davin Horowitz in Tel Israel.

Regelmatig kreeg ik dan ook een album van 'De sibylle-codex' toegeschoven, zowel de softcover als de Dossier Editie, op dat moment al voorzien vaneen prachtige tekening van Danker Jan, die ik dan uiteraard ook voorzag van tekst en handtekening.

Ook mocht ik meerdere albums van Bob Evers signeren en de beide albums van Max Miller bleken eveneens populair in Kampen.
(Illustratie: IJsbrand Oost)

 Zowel 'De Orde van de Blauwe Steen' als 'Schaduwspel' heb ik mogen signeren in Kampen. En dat ondanks dat IJsbrand dit jaar voor het eerst niet aanwezig was in Kampen.
(Illustratie: Mau Heymans, © Disney)

Ook voor Donald en de andere Ducks was weer veel belangstelling. Zo heb ik Donald en Kwik, Kwek en Kwak mogen tekenen in De Spannendste avonturen van Donald Duck deel 16. Maar ook Donald, Katrien, Kwik, Kwek en Kwak en Guus Geluk in schetsboek.

(Illustratie: Eric Heuvel)
Via Eric kwam er ook iemand langs met een Nieuwe vrienden-album en zelfs iemand met  Het Van Walraven Testament. Natuurlijk heb ik ook deze twee albums gesigneerd.
Rond twee uur werd het aan mijn tafel iets rustiger, zodat ik even een kort rondje over de stripmarkt kan maken en een aantal andere collega's even gedag kon zeggen. Bij Danker Jan faarentegen was er continue belangstelling voor Tel Israel, De avonturen van Hel, de aandelen voor de Gelre-strip, maar ook bijvoorbeeld voor het Hel Schetsboek.
(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Natuurlijk kwamen de medewerkers van het Kamper Stripspektakel regelmatig langs met koffie, cola, broodjes en wat al niet meer.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

Uiteindelijk zijn we tot vijf uur doorgegaan met het signeren van alle verschillende albums, schetsboeken en handtekeningenboekjes.  En toen was het echt tijd om in te pakken en huiswaarts te gaan. .

 
Al met al dus weer een heel drukke en gezellige zaterdag tijdens het Kamper Stripspektakel. En daarom wil ik in de eerste plaats Paul Reichenbach en alle andere medewerkers van het Kamper Stripspektakel bedanken voor de uitnodiging, de gastvrijheid, de algehele verzorging en niet te vergeten de overheerlijke Kamper slof die ook dit jaar na afloop weer mee naar huis kregen. Verder uiteraard Danker Jan, Ferry, Wilbert, Wilma, Stef, Andre, Rosie, Eric, Gerard, Henny, Dinie, Elisa, Kenny, Marissa, Paul en Anja voor het gezelschap en de gezelligheid in en om de stand. Stef, eveneens bedankt voor de koffie voor iedereen in onze stand, Alex, dank je wel voor het maken van de foto's voor dit blogverslag. Danker Jan voor de lift van en naar huis. En verder natuurlijk iedereen die ook dit jaar weer speciaal voor ons en onze strips naar Kampen kwam. Heel hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: