vrijdag 24 augustus 2018

De strips van deze week

Vorige week al aangekondigd, deze week inderdaad te vinden op pagina 38 t/m 42 van de nieuwe Donald Duck (nr 35-2018), het Oom Dagobertverhaal De kamelenrace. Een verhaal uit 2009, waarin Dagobert en Govert Goudglans beiden bieden op een oliebron en dat met hun gebruikelijk bodverhogingen. Kortom, het bieden duurt nogal lang en daarom besluit de plaatselijke sjeik, eigenaar van de oliebron, tot een kamelenrace. Een race dwars door de woestijn vanaf het paleis van de sjeik tot aan de bron in kwestie. De winnaar mag de bron kopen voor het laatstgeboden bedrag. Helaas wordt er tijdens de race ook valsgespeeld door een van de deelnemers en al gauw moeten zowel Dagobert als Goudglans het zonder kameel stellen. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien.

En verder staat de 80ste verjaardag van Oma Duck centraal in het speciale abonneenummer dat de abonnees van Donald Duck tegelijk met nummer 35 krijgen toegezonden.

(Schets: Paul Hoogma)

Het openingsverhaal van deze speciale Oma Duck-editie, te vinden op pagina 4 t/m 15 schreef ik samen met collega Paul Hoogma. De Duckies logeren een tijdje bij Oma en Gijs op de boerderij. De Duckies hebben het vooral druk met hun tablets, terwijl er heel andere methodes op na houden voor bijvoorbeeld het zoeken van recepten, het nieuws en het weer. Het spel 'Bibbers in de bergen' brengt haar echter op het idee voor een trektocht door de heuvels en daar blijkt pas hoeveel ieders methode waard is om zo'n trektocht te doorstaan. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

En dan tenslotte, op pagina 17 t/m 20 van deze speciale Oma Duck-editie nog een Oma Duck waarvoor ik het scenario al in 2005 schreef. Waarin Dagobert een bezoekje brengt aan de boerderij van Oma en dat in het gezelschap van drie Aziatische zakenlieden, die graag aan den lijve willen meemaken hoe het in de goede, oude tijd toe ging. Voor Dagobert draait alles om een miljoenencontract, maar Oma is niet echt blij met wat de heren zoals een in het echt willen uitproberen. Totdat Oma het brandmerken van haar dieren tracht te voorkomen met een van haar beroemde appeltaarten. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studios.

Geen opmerkingen: