dinsdag 10 juli 2018

Hot news over Hel

Danker Jan plaatste vorige week dit opzetje op zijn Facebookpagina. En, zoals Danker Jan in de begeleidende tekst schrijft, dit zouden zo maar eens de eerste acht pagina's van het nieuwe avontuur van Hel kunnen zijn. Het idee begint ook steeds meer vorm te krijgen. Of om Danker Jan te citeren: "Over de Hissarlik, over Heinrich Schliemann en Carl Blegen. Over de Flakturm Tiergarten Berlin en over een Griekse magnaat met grootheidswaanzin ( een kruising tussen Onassis en Belusconi), die dan ook nog eens mot heeft met ene Poetin..." Ergens de komende maanden gaan we er verder mee aan de slag en als alles meezit vind je dit gloednieuwe avontuur van Hel in 2019 terug in Eppo.

Deze week kwam daar nog een bericht bij over Hel, vergezeld van bovenstaande tekening van Danker Jan. Ook voor 2019, een kookboek waar Danker Jan onder andere deze tekening voor maakte met Hel, Julia en Plot in de hoofdrol.

En dan is er natuurlijk nog de Franse luxe zwart-wit uitgave van De Sibylle-codex ofwel  Helena 2: Le codex de la Sibylle  Via de crowdfundingssite Sandawe is inm inmiddels is 68 % van het streefbedrag binnen. Genoeg voor de gegarandeerde uitgave van het album van 20 euro en wellicht voor de eerste albums met extra's, maar nog niet genoeg voor alle extraatjes. We kunnen dus nog steeds een paar extra sponsors voor de Franstalige uitgave gebruiken.

Al bij 400 euro krijg je de beide zwartwit albums van Helena compleet met ex-libriss, een fascimile van de beide covers en twee persoonlijke dedicases op kunstpapier   Maar je kunt ook voor een of meer van deze extra's kiezen via de uitgaven van respectievelijk 20, 40, 80, 100, 150, 200 of 300 euro.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Mocht je interesse hebben in een of meer van deze speciale Franse uitgaves van Rhonda en/of Hel, neem even een kijkje of de site van Sandawe bij Helena, le codex de la Sybille. De crowdfundingsactie voor Helena 2: Le codex de la Sibylle loopt nog tot en met 1 augustus. Meer informatie over de crowdfundingsactie rond de Franse uitgave van Hel van uitgeverij BDMust vind je uiteraard ook op de Facebookpagina van Danker Jan.

Geen opmerkingen: