vrijdag 6 juli 2018

De strips van deze week

Oma's spelen een belangrijke rol in de striptijdschriften van deze week. Allereerst krijgt Midas zijn moeder, dus Wolfje's oma, op bezoek op pagina 16 t/m 20 van de nieuwe Donald Duck (nr 28-2018).
En dat net op het moment dat Midas eindelijk de biggen heeft gevangen. De aanwezigheid van zijn moeder in huis maakt het voor Midas echter onmogelijk om te doen wat hij zelf wil. Zodat Knir, Knar en Knor kunnen aanschuiven voor het eten in plaats van dat ze zelf op het menu staan. Bovendien kon ik Knir en Knar in deze situatie weer een lekker los laten gaan met hun grote hit 'Wie is er bang voor de Boze Wolf?'. Kortom, Midas krijgt het in dit verhaal zwaar te verduren. Maar hij ziet uiteindelijk kans zijn moeder eerder naar huis te laten gaan. En dat op een moment dat Wolfje en de drie biggetjes zich nergens van bewust zijn. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Daniel Perez.

En dan, op bladzijde 31 t/m 34 van de nieuwe Katrien Duck (nr 7-2018) een verhaal uit Katrien's dagboek, waarvoor ik samen met collega-scenarist Paul Hoogma het scenario schreef. En daarin speelt misschien wel 's werelds beroemdste oma, Oma Duck, een belangrijke rol. Katrien gaat naar Oma's boerderij om een bijdrage te vragen voor een goede doelactie. Maar als ze merkt dat haar eigen zonder benzine staat, moet ze noodgedwongen Oma's auto lenen. En dan lijkt het alsof Katrien met Oma's auto in het verleden terechtkomt  De strip werd getekend door tekenaar Piet Voordes  en eerder gepubliceerd in Katrien 3-2002, Katrien 3-2008 en Katrien 3-2014.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: