vrijdag 20 juli 2018

Donald Duck 30-2018

(Illustratie: Jan-Roman Pikula)
Vorige week al aangekondigd, deze week te vinden op pagina 5 t/m 16 van de nieuwe Donald Duck (nr 30-2018), compleet met cover, getekend door Jan-Roman Pikula, het Oom Dagobertverhaal De 6e dwergstaat.

(Schets: Paul Hoogma)

Een verhaal dat ik samen met collega Paul Hoogma schreef op verzoek van de redactie van Donald Duck en waarin Dagobert, Donald en Kwik Kwak en Kwak alle vijf de Europese dwergstaatjes afreizen. Waarom? Omdat Dagobert heel graag in het bezit wil komen van de euro-munten van de dwergstaten. Deze zijn namelijk behoorlijk zeldzaam. En hoe minder inwoners, hoe zeldzamer de euromunten. De reis begint in Andorra, waar Donald, zonder het zelf te beseffen in het bezit raakt van een wel heel zeldzame euromunt. Vanaf dat moment worden de Ducks achtervolgd door een geheimzinnige wezen.
Als Dagobert alle Andoraanse munten in zijn bezit heeft, gaat de reis verder naar Monaco, San Marino en Vaticaanstad. Pas in Vaticaanstad komt Donald erachter wat hij in zijn portemonnee heeft zitten: een euro met een afbeelding van de kathedraal van Vaduz. En dat terwijl Liechtenstein officieel geen euromunten heeft. Lang kunnen ze niet van deze bijzondere munt genieten, want dan krijgt hun achtervolger de munt eindelijk te pakken. De Ducks zetten de achtervolging in richting Liechtenstein en ontdekken daar een nog onbekende, zesde dwergstaat. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: