vrijdag 8 september 2017

De nieuwste strips

(Illustratie: Danker Jan Oreel)
Afgelopen weekend was natuurlijk het weekend van de presentatie van de Beurs Editie van het tweede deel van de Avonturen van Hel: De Sibylle-codex. Alles over die presentatie en het Brabants Stripspektakel van dit jaar binnenkort in het traditionele blogverslag op de Bob Evers Strip blog. Maar ik kan alvast wel vertellen dat er voor deze speciale Beurs Editie van De Sibylle-codex behoorlijk wat belangstelling was in Veldhoven.


Verder was het opnieuw de week van Hans en Caroline met Puppy from Hell, of Puppy Love zoals de serie in Metro heet. Robin en kleine Nell hebben inmiddels kennisgemaakt en die kennismaking is Robin niet goed bevallen  Een hondje erbij, moet dat nou? En dan begint Robin zelf heel even te twijfelen of de kleine Nell wel een hondje is. Nell levert echt snel genoeg het bewijs daarvan. En dat is pas het begin van wat Robin nog te wachten staat. Wordt volgende week vervolgd.

En tenslotte vind je in de nieuwe Tina (nr 37-2017) op pagina 50 een nieuwe aflevering van Karlijn, Catootje en de Ouders waarvoor ik het scenario samen schreef met Cindy Horevoorts. Een gag waarin een televisiedocumentaire over bijen Karlijn en Catootje op het idee brengt iets voor het bijenbestand te gaan. Even tevoren heeft Jan hen nog op de tuin gewezen en laat die nu bij uitstek geschikt zijn als leefomgeving voor die bijen. De ideeen van Karlijn en Catootje pakken inderdaad goed uit voor de bijen. Misschien wel iets te goed. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

Prettig weekend allemaal.

Geen opmerkingen: