zaterdag 11 februari 2017

BKStrips 8

(Foto: Bron:https://twitter.com/bkstrips)

De nieuwe BKStrips is uit.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

Nummer 8 alweer, met onder andere een interview met Stripschapprijswinnaar Willem Ritstier, een vooruitblik op de Stripdagen en de Stripschapprijzen, stripfragmenten van onder andere S1ngle en Van Oranje en een aantal pas verschenen striptitel.
Natuurlijk is er in de nieuwe BKStrips ook aandacht voor het overlijden van Jan Kruis en Peter van Straaten. In het artikel 'In memoriam' op pagina 2 geeft Caroline een mooi overzicht van de carriere van beide stripgrootheden, waarbij ook de verschillen en overeenkomsten tussen hun werk aan bod komen en hun invloeden op de nieuwe generatie stripmakers.

Op pagina 3 in haar column 'redactioneel' kijkt Caroline alvast vooruit naar de Stripdagen, waarvan op pagina 12 t/m 21 van BKStrips het programma is te vinden.

(Foto: Alex Odijk)

Caroline oppert in haar column ook alvast wat ideeen over hoe de Stripdagen er in de toekomst uit zouden kunnen zien. En in het programmagedeelte wordt aangekondigd dat we op de Stripdagen van dit jaar meer info krijgen over de Stripmaker van het jaar. We zijn erg benieuwd.

En tenslotte, op pagina 27 interviewt Anouk Abels in de rubriek 'Strippers' Raymond Mast over zijn stripliefde, zijn eerste kennismaking met strips en zijn favoriete strips.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

Mooi is dat juist in interview dat al een tijdje terug is afgenomen, het werk van Jan Kruis uitgebreid aan bod komt. Maar ook January Jones en Max Miller worden door Raymond als favoriete strip genoemd. Raymond, dank je wel.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: