woensdag 5 oktober 2016

Max Miller bij Stripwinkel Akim in Groningen

(Foto: Cindy Horevoorts)
 
Zo'n anderhalve week geleden waren IJsbrand en ik met het nieuwe Max Miller-album 'Schaduwspel'  te gast bij Stripwinkel Akim in Groningen. De signeersessie bij Akim zou officieel om twee uur van start gaan, maar uiteraard waren we er al eerder. Allereerst natuurlijk om alles klaar te zetten, de albums uit te stallen, en de nieuwe prenten voor deze signeersessie te signeren. Maar er was nog een reden. Want een van de cameo's uit Schaduwspel kregen we ineens in het echt te zien en wel de Corvette van dit plaatje.
(Illustratie: IJsbrand Oost)
 
En dit is hem dan in het echt.
(Foto: Henry Zwiers)
 
En ook die foto's werden met een reden gemaakt. In het Corvette Magazine van december komt namelijk een artikeltje met foto over de cameo van deze Corvette in Max Miller 3: Schaduwspel. Uiteraard is zoiets ook goede reclame voor ons album. Dus Henry, dank je wel!
In december meer over Max Miller in het Corvette Magazine hier op de Bob Evers strip blog en op de Max Miller Strips blog.
 
Ruim voor tweeen waren er al meerdere bezoekers binnen gelopen bij Akim en waren de eerste albums al verkocht, zodat we, net als twee jaar geleden,  al voor twee uur begonnen met onze signeersessie. En ook nu was het weer een groot Max Miller-feest. Het ene na het andere Max Miller-album kwam voorbij op onze tafel. En dan in het bijzonder de speciale 'Stripwinkel Akim'-editie met prent. Vrijwel iedereen bij Stripwinkel Akim wilde graag Max Miller 3: Schaduwspel met prent laten signeren.
 
Ook was er veel belangstelling voor de eerste twee Max Miller-albums 'Moordkunsten' en 'De Orde van de Blauwe Steen' en we mochten we de hele serie in een keer signeren. En dat betekent over het algemeen dat we er een nieuwe lezer bij hebben. Er ontstonden stapeltjes voor zowel de tekst als de tekening in de diverse Max Miller albums.  
 
 
Op het gebied van tekeningen waren er veel verschillende verzoekjes, van Max Miller en Eva tot aan Wolvega toe.
 
Ook kon IJsbrand af en toe een album van Achter de schermen van... Max Miller - Moordkunsten. En er was veel belangstelling voor de originele pagina's van Schaduwspel, die IJsbrand speciaal voor deze gelegenheid had meegenomen.
 
Zelf mocht ik uiteindelijk tussen alle Max Miller-albums door nog een exemplaar signeren van Bob Evers 2: Avonturen in de Stille Zuidzee.  En net als twee jaar geleden liep ook deze signeersessie bij Stripwinkel Akim tot ver na vijven uit.
 
 
Pas iets over half zes signeerde IJsbrand het laatste Schaduwspel-album van die zaterdag. Gelukkig werden we al die tijd voorzien van koffie, thee, cola, koeken, cake en wat al niet meer. Rond kwart voor zes verlieten we Stripwinkel Akim weer.
(Foto's Cindy Horevoorts)
                                                      (
Kortom, opnieuw een zeer geslaagde zaterdagmiddag in Groningen. En daarom wil ik in eerste instantie John en de andere medewerkers van Stripwinkel Akim bedanken voor de uitnodiging, de algehele verzorging en de gastvrijheid. IJsbrand voor het gezelschap en gezelligheid tijdens de signeersessie en de lift van Assen naar Groningen en  naar Station Groningen op de terugweg. Henry en Cindy voor de foto's bij deze blogpost. En Henry natuurlijk speciaal voor de leuke actie rond de Corvette.  En verder natuurlijk iedereen die afgelopen zaterdagmiddag speciaal voor Max Miller naar Stripwinkel Akim in Groningen kwam. Heel hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: