woensdag 28 september 2016

Stripweekend en Opendeurdagen 2016: De presentatie van Kleine Napoleon

Aanstaand weekend vindt bij 't Vlaams Stripcentrum te Wilrijk het Stripweekend en de Opendeurdagen 2016 plaats. Je kunt de hele dag rondkijken en kennis maken met het uitgebreide aanbod van 't Vlaams Stripcentrum. Uiteraard  zijn er ook vele Nederlandse en Vlaamse stripmakers te gast.

En dan is er nog de tentoonstelling 'Napoleon in de strip', die een zo compleet mogelijk beeld geeft van de optredens van deze Franse keizer in de strip. Samen met tekenaar Dick Heins bedacht ik zo'n zeven jaar geleden Kleine Napoleon, zeg maar de juniorversie van Napoleon.
 

Een strip waarvan in 2009 16 gags in Eppo verschenen. Ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Napoleon in de strip'  brengt 't Vlaams Stripcentrum aamstaande zaterdag alle 16 gags van Kleine Napoleon uit in album. Een klein album voor een kleine held in een klein oplage van 100 exemplaren.
(Illustraties: Dick Heins)
Natuurlijk zijn Dick en ik aanstaande zaterdag aanwezig om al die 100 albums te voorzien van tekening, tekst en handtekening voor iedereen die dat maar wil. Uiteraard signeert Dick ook de diverse albums van zijn huidige, succesvolle serie in Eppo, 40 hours.
(Illustratie: IJsbrand Oost)

Verder zijn ook alle Bob Evers albums in harde en/of zachte kaft verkrijgbaar, net als Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen en het nieuw verschenen album Max Miller 3: Schaduwspel, De spannendste avonturen van Donald Duck nr 8 en Nieuwe Vrienden.
                                      (Illustratie: Eric Heuvel)

Ook Eric zal zaterdag aanwezig tijdens het Stripweekend 2016.  En behalve Nieuwe vrienden zijn ook de overige educatieve albums van Eric, de diverse January Jones-albums, Quaco, Carbeau en Alleen rond de wereld verkrijgbaar. De signeersessie beginnen officieel om 14.00 uur, maar grote kans dat we al wat eerder van start gaan.
Kortom, genoeg te doen en te zien aanstaand weekend in Wilrijk. We hopen jullie zaterdag dan ook allemaal te mogen begroeten.

Stripweekend en Opendeurdagen 2016

Zaterdag 1 en zondag 2 oktober

’t Vlaams Stripcentrum

Boomsesteenweg 335-337

2610 Wilrijk (Antwerpen)

Beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur

Toegang: gratis

Kleine Napoleon-signeersessie; zaterdag 1 oktober vanaf 14.00 uur (of eerder)

Info: http://www.vlaamsstripcentrum.be/

Geen opmerkingen: