vrijdag 23 september 2016

Aankondigingen, fragmenten en ander stripnieuws

Een wonderlijke week deze week waarin opeens allerlei nieuwe albums en verhalen worden aangekondigd en we ons eigen werk ineens op plaatsen terug zien waar we het niet in die vorm of wellicht helemaal niet hadden verwacht. Om te beginnen laat ik Hans aan het woord in een van zijn twee nieuwste blogposts, afkomstig van de Help me, Rhonda-blog.

Rhonda spin-off!

In het gloednieuwe stripmagazine "Stripglossy" verschijnt binnenkort een Rhonda spin-off!
Niet zozeer een prequel of sequel, maar eerder een 4pg strip OVER m'n Rhondastrip.  Een getekend commentaar van de maker over het geheime leven achter de schermen van de stripwereld.  Over hoe een strip nou ei-gen-lijk ècht wordt gemaakt.

Je kans om te ontdekken hoe het er werkelijk aan toegaat in al die hermetisch gesloten stripstudio's. De romances, de rotstreken, het alcoholmisbruik, de twijfels van al die papieren acteurs en hun producenten in het kei- en keiharde VANO-studiosysteem!  Niets dan de waarheid! Ga het zien!
Het geheime leven van al die papieren VANO-acteurs als ze es een keertje buiten hun kaders treden.

Kleine Napoleon
(Illustratie: Dick Heins)

Zeven jaar geleden maakte Kleine Napoleon zijn stripdebuut in de eerste jaargang van Eppo. Van dit strippersonage, dat ik samen met tekenaar Dick Heins bedacht, verschenen in totaal zestien afleveringen met zijn avonturen in Eppo. En nu, zeven jaar later, worden alle afleveringen door 't Vlaams Stripcentrum gebundeld in het eerste echte Kleine Napoleon-album. Een klein album in een kleine oplage van slechts 100 exemplaren, dat volgende week zaterdag 1 oktober officieel wordt gepresenteerd. Dit alles ter gelegenheid van de Napoleon-tentoonstelling die volgende week, tijdens de Opendeurdagen van 't Vlaams Stripcentrum in Wilrijk, wordt geopend. Volgende week meer  en uitgebreider nieuws hierover op de Bob Evers Strip blog.

De verdronken paarden van Ameland in Penny

(Illustratie: Alberto Saichann en Eduardo Lago, © Holco Publications )
Deze week verscheen ook de nieuwe Penny (nr 20-2016) met daarin op bladzijde 6 t/m 15 de tweede aflevering van de fotostripserie 'Penny's Shadow'. En nee, ik heb er niet het scenario voor geschreven, wel wat ideeen geleverd voor de serie en onder andere voor de plot van het tweede verhaal 'Mijn redding'. Daarin wordt onder andere nog eens verteld wat er precies gebeurde op14 augustus 1979 toen acht reddingspaarden bij Ameland verdronken. Een scene uit stripalbum 'De verdronken van Ameland' wordt daarbij als illustratie gebruikt, zij het in hertekende en geinkte vorm. Uiteraard plaatsen we in deze blogpost een plaatje uit het originele stripalbum.

En dan tenslotte geef ik Hans weer het woord in zijn tweede nieuwe blogpost afkomstig van de Help me, Rhonda-blog.

Ergens in Brussel...

Okee, dit is gewoon even opscheppen, hoor.
M'n uitgever stuurde me dit plaatje. De etalage van een bekende Brusselse stripwinkel deze week.  De franstalige Rhonda albums omringd de boeken van Walthery, Uderzo, Marvano, Yann, Corbeyran en Hergé.
Wauw! Ijdelheid gestreeld! Holland spreekt een woordje mee, haha! Misschien moet ik vanmiddag maar even naar de Belgische hoofdstad en voor die etalage gauw een selfie maken!

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: