dinsdag 29 maart 2016

Max Miller in 'Schaduwspel': Wenen, episode 2

Afgelopen zondag plaatste ik een nieuwe post op de Max Miller Strip blog over de scenario-technische kant van aflevering van Max Miller, Schaduwspel in Eppo 6-2016. Natuurlijk mag die post ook op de Bob Evers Strip blog niet ontbreken:


Aanstaande dinsdag, vlak na Pasen, ligt als alles goed gaat, de nieuwe Eppo bij de abonnees in de bus met daarin de vierde aflevering van Max Miller, Schaduwspel. Hoog tijd dus om nog even stil te staan bij de scenario-technische kant van de derde aflevering.Aflevering 3 van Schaduwspel bevat ook meteen de laatste scenes die zich in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen afspelen Vanaf hier gaat het verhaal namelijk verder in de richting van Tirol. Maar vooralsnog bevinden we ons eerst in de jazzclub waar aflevering twee eindigde. Ondanks Max' ingrijpen is het niet hij, maar ex-biathlonkampioen Roland van der List die een knokpartij tussen Joey en de twee Duitse kleerkasten weet te voorkomen.En terwijl Van der List de beide Duitsers iets te drinken aanbiedt, komt er ergens op een mobiele telefoon een sms-bericht binnen, waarin wordt opgeroepen 'de Hollander' te laten dansen. Het bericht gaat vergezeld van de waarschuwing: 'Laatste kans!' Het enige dat we nog niet laten zien is op wiens telefoon dit bericht binnenkomt.Nadien in het hotel lopen de spanningen nog verder op. In eerste instantie de erotische spanning tussen Van der List en teamlid Carina. Ik wilde wel graag een scene schrijven, waarin weliswaar de spanning voelbaar was, maar iedereen zijn kleren nog aanhield. Dit ook omdat we de scene als lezer door de ogen van Max zien. Om de puntjes helemaal op de i te zetten, kreeg ik hulp van Cindy die scenariotechnisch voor de laatste details zorgde:

PAGINA 6:
9. Als Max de hotelkamer binnenstapt, wordt zijn aandacht getrokken door stemmen even verderop op de gang.


JOEY (buiten beeld): Hee, laat me nou toch gewoon met rust.
CARINA (buiten beeld): Maar Joey, schatje…
MAX: ?


10. Joey gooit zijn kamerdeur dicht. Van der List komt van de andere kant naar Carina toe lopen.

VAN DER LIST: Ik geloof niet dat je z'n type bent, liefje.Pagina 7:
1. Van der List legt zijn handen op Carina's heupen. Carina kijkt Van der List met een verleidelijke blik aan.

VAN DER LIST: Misschien kunnen we onze tijd aangenamer besteden...
CARINA: Mmm...


2. Carina opent de deur van haar kamer en trekt Van der List met haar andere hand met zich mee. Beiden hebben een veelbetekenende blik in hun ogen. Geen tekst.

3. Max loopt peinzend terug naar zijn eigen hotelkamer.
MAX (denkballoon): Die hebben in elk geval een manier gevonden om de spanning af te reageren.IJsbrand voegde er uiteindelijk ook de laatste tekentechnische details aan toe, waardoor het idee van iedereen zijn kleren aan laten houden net niet helemaal lukte, maar waardoor er wel weer wat extra spanning aan het laatste plaatje van deze scene werd toegevoegd.


Wat er verder die nacht allemaal nog meer in het hotel gebeurd is, zullen we voorlopig niet aan de weet komen. Maar als de volgende ochtend iedereen met huurauto's richting Tirol vertrekt, blijkt de stemming van Joey ten aanzien van de rest van het team er niet beter op te zijn geworden. En die van Max richting Luca evenmin. Joey vertrekt uiteindelijk in zijn eentje met zijn eigen auto. Iets dat hij beter niet had kunnen doen. Hoe dat zo? Dat lees volgende week in de nieuwe Eppo.


(Illustraties: IJsbrand Oost)

En  inmiddels is Eppo nr 7-2016 met daarin aflevering 4 van Max Miller, Schaduwspel bij de meeste abonnees in de brievenbus gevallen. En vanaf donderdag  is de nieuwe Eppo ook in de winkel te vinden. Meer over deze nieuwe Max Miller-pagina's en de totstandkoming daarvan binnenkort op deze blog en de Max Miller Strips blog. Intussen veel leesplezier allemaal!
 

Geen opmerkingen: