vrijdag 4 maart 2016

De strips van deze week

Eppo nr 5-2016 is verschenen. Met daarin uiteraard het tweede deel van Max Miller in 'Schaduw'. We zien hoe Wolvega zijn klus in Nederland afrondt en daarbij elk risico uitsluit. We zien zijn methode en de reden waarom zijn hulp vanuit Oostenrijk wordt ingeroepen. Max en Eva zijn zich nog nergens van bewust. Ze zijn inmiddels in Wenen aangekomen en gaan met de rest van Eva's biatlonteam uit in de Bermudadriehoek, het uitgaanscentrum bij uitstek in Wenen. We vinden hen terug in een jazzclub waar Joey nog altijd in een slechte bui is en zichzelf alleen maar meer in de moeilijkheden lijkt te werken. Gelukkig is Max ook aanwezig...
De openingsplaat van pagina 5 zal onze bloglezers en ongeveer de helft van alle gelukkigen die met naam en adres op onze kerstkaartenlijst staan overigens bekend voorkomen. IJsbrand gebruikte het decor van deze plaat ook voor de Nieuwjaarskaart.
Binnenkort meer over deze aflevering op de Max Miller Strips blog en deze blog in een speciale post van IJsbrand over de Weense scenes in Schaduwspel en een post van mij over de verhaaltechnische kant.

En dan de nieuwe Katrien. Hypes zijn en blijven een interessante bron van inspiratie. Zo was er in 2002 ineens behoorlijk wat aandacht voor levende standbeeld en ook de tuinkabouter was helemaal terug van weggeweest. Deze twee elementen vormden de basis voor het verhaal dat deze week op bladzijde 23 t/m 26 van de gloednieuwe Katrien (nummer 3-2016). De tuinkabouters werden opgepimpt tot huiskabouter en wat volgt is een verhaal waarin Donald als levend standbeeld genoeg geld probeert te verdienen om een trendy huiskabouter voor Katrien’s verjaardag te kunnen kopen. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en al eerder gepubliceerd in Katrien 2-2004 en Katrien 2-2010.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: