vrijdag 15 januari 2016

De strippublicaties van deze week

Terwijl Hans zich voorbereid op zijn derde bezoek aan het Stripfestival van Angoulême, dat overigens van 28 t/m 31 januari 2016 wordt gehouden, wordt ook hier in Nederland Rhonda weer in the picture gezet. In de eerste Boekenkrant van 2016, de traditionele boekfragmentenspecial, komen we Rhonda tegen op bladzijde 26 met een advertentie voor Rhonda 2: Rebecca van een kwart pagina groot. En diezelfde albumcover is ook op pagina 27 te vinden, waar de winnaar van wedstrijd uit de vorige Boekenkrant bekend wordt gemaakt. Geen Rhonda-special meer dus, deze nieuwe Boekenkrant, maar Rhonda is in elk geval nog steeds volop aanwezig.

En dan verscheen deze week ook de nieuwe Penny (nr 2-2016) met daarin op bladzijde 6 t/m 15 aflevering 28 uit de fotostripserie Duinmanege.

(Foto: Wendy Vonk, © Holco Publications)

Een opmerkelijke aflevering met de titel 'Pas de deux'. En nee, dat is in dit geval niet het klassieke ballet met het Zwanenmeer, maar paarden die op muziek precies dezelfde figuren rijden. Toch is er ergens wat verwarring over deze term, waardoor hoofdrolspeelsters Thalita en Chella met hun paarden Tarzan en Utopia een nogal aparte pas de deux rijden. Het verhaal werd geschreven naar een plot van de redactie van Penny en de bijbehorende foto's werden gemaakt door Wendy Vonk.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: