dinsdag 12 januari 2016

Angouleme

134 kilometer ten noordnoordoosten van  Bordeaux,  op de splitsing van de rivier de Charente(ten noorden) en de Anguienne, ligt  het pittoreske Franse Angoulême.
De stad telt iets meer dan veertigduizend inwoners en het is de préfecture van het departement Charente.
Angoulême is vanouds een centrum voor de papierindustrie, tegenwoordig voor de papier- en verpakkingsindustrie. Eens per jaar, over een week of twee,  herbergt de stad het grootste stripfestival van Europa. Ik geloof dat er wederom zo'n driehonderdduizend bezoekers worden verwacht. En er zullen ook wederom hon-der-den BD-auteurs op het festival aanwezig zijn om hun werk te signeren.
En een van die auteurs . . . dat ben ik.

Ik zal er zijn met de Franstalige Rhonda 1 in kleur en met het nieuwe deel deel 2  in zwartwit.  (deel 1 zww inmiddels uitverkocht). Deze zww "tirage de luxe limitée " ( gesigneerd  + ex libris + schetskatern ) is wat groter dan een gemiddeld album en gaat voor  ongeveer veertig euro. (Zie illu's in deze posting)
De kleurversie van de Franstalige deel 2 zal dan ergens na april gaan verschijnen. In n o g a l een super-speciale vorm, maar daarover later meer.
Okeeeee! Dit gaat dan alweer m'n DERDE achtereenvolgende signeerreis naar het gekkenhuis Angoulême worden! Voor de derde keer hartelijk uitgenodigd in het hart van het hart van de Europese BD! Wederom vier dagen poppetjes tekenen, en fantastisch eten, in het oog van de Franse strip-orkaan!
Ik heb nog niet gehoord of er dit keer ook andere Nederlandse auteurs zullen zijn. Ik geloof dat Daniël en Erik niet gaan, maar bloglezer, als JIJ in de buurt ben, kom vooral even gedag zeggen! Kan ik misschien eeeeeven Nederlands praten!!!

1 opmerking:

Frank Jonker zei

Ha Hans,

Geweldig, alweer voor de derde keer naar Angoulême.:-)Mooie Franstalige uitgave ook van Rhonda's Rebecca ook, zo te zien. Alvast heel goede reis en veel plezier en succes in Angoulême.

Hartelijke groeten,

Frank