vrijdag 6 maart 2015

De strippublicaties van deze weekHet is zover. Rhonda 2: Rebecca is deze week van start gegaan in de nieuwe Eppo (nr 5-2015). Op pagina 12 t/m 14 lees je de eerste aflevering van dit nieuwe Rhonda-verhaal. Zoals Hans al eerder schreef, opent het verhaal met een droom. We zien Rhonda als circusartieste. Droom of werkelijkheid? En dan de confrontatie tussen Cagman en Villafranca. De twee blijken familie van elkaar te zijn. Villafranca doet nog eens zijn plan rond Rhonda en Dana Dane uit te doeken om vervolgens tot de conclusie te komen dat er toch wel behoorlijk wat is fout gegaan. En wat was nu precies de relatie tussen Nora Cagman en Dana Dane? Voor het vervolg zullen we nog iets minder dan twee weken moeten wachten.

Meer werk van Hans vinden we deze week in de Boekenkrant. Met op bladzijde 4 een advertentie van een kwart pagina groot voor BK Strips, het nieuwe stripinformatieblad dat Caroline morgen tijdens de Stripdagen in Gorinchem officieel zal presenteren. En op de cover van het  allereerste nummer prijkt uiteraard niemand minder dan onze eigen Lalou Lalonde uit Bob Evers 5: Een overval in de lucht.

 
Het eerste album van Rhonda 'Help me Rhonda' vind je vervolgens in de gebruikelijke advertentie van BNS, de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers. Het album dat vorig jaar tijdens de Stripdagen bekroond werd met de Stripschappenning voor het Album van het jaar in de categorie Avontuur en Vermaak'

In dezelfde advertentie, die ditmaal een halve pagina groot is, vind je ook het album Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen. Alle albums in de BNS-advertentie worden getipt als Striptips voor de Boekenweek.En dan treffen we Max en Eva ook nog aan in de nieuwe BS Magazine (nr 203) en wel op bladzijde 48 en 49. Daar vind je onder het kopje "Nieuwjaarskaarten' een deel van de Kerst- en Nieuwjaarskaarten die Brabant Strip rond de jaarwisseling mocht ontvangen. Waaronder dus onze Max Miller kerst- en nieuwjaarskaart met daarop Max en Eva in Wenen. En dat heeft dan weer alles te maken met het komende Max Miller verhaal 'Schaduwspel'.
 
 (Illustraties: IJsbrand Oost)
Ook de nieuwe Stripschrift (nr 442) viel deze week in de bus. In de rubriek 'Actua' vind je op pagina 4 onder het kopje "Prijzenregen van het Stripschap' het overzicht van alle genomineerden voor de jaarlijkse Stripschapprijzen, waaronder dus 'Nieuwe vrienden' in de categorie 'Avontuur en vermaak' en 'De grappigste avonturen van Donald Duck nr 44' in de categorie 'Jeugd'.
 
(Illustratie: Eric Heuvel)
 
Nog één dag wachten en dan weten we wat de winnende albums zijn. Stemmen voor de publieksprijs kan nog tot morgenmiddag twaalf uur via: http://www.stripschap.nl/pages/stripschapprijzen/publieksprijs.php of morgen tijdens de Stripdagen aan de stand van het Stripschap.
(Illustratie: Mau Heymans, © Disney)
 
Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: