zondag 1 maart 2015

De nieuwste strippublicaties

Nog twee dagen en Eppo nr 5 met de start van het nieuwe Rhonda verhaal 'Rebecca' ligt in de bus bij de abonnees. Maar intussen wordt er ook heel veel moois in de andere tijdschriften gepubliceerd. Zoals de vier nieuwe afleveringen van Puppy from Heel op bladzijde 58 van de nieuwe Stripnieuws (nr 58). Shoutka heeft de gele kip van de kleine Nell en de grote vraag is nu: hoe krijgen we die terug? Grote broer wil zich er eigenlijk niet mee bemoeien, maar doet dat uiteindelijk wel. Maar of de diplomatieke methode van Robin nu zoveel effect heeft?

Verder op bladzijde 6 van de nieuwe Stripnieuws aandacht voor de nominaties voor de Stripschapprijzen, inclusief een overzicht van alle genomineerde albums, waaronder Nieuwe Vrienden in de categorie Avontuur en vermaak en De grappigste avonturen van Donald Duck nr 44 in de categorie Jeugd. Dit alles onder de kop: Welk album valt straks in de prijzen.

(Illustratie: Eric  Heuvel)

Ook in het programmaboek van de Stripdagen 2015 vind je een overzicht van de genomineerde albums met een kort commentaar uit het commissie-rapport. Stemmen voor de publieksprijs kan overigens nog steeds via: http://www.stripschap.nl/pages/stripschapprijzen/publieksprijs.php

(Illustratie: Mau Heymans, © Disney)

Verder vind je in het programmaboek ook een overzicht van alle aanwezige stripmakers, een plattegrond van de beursvloer en een handtekeningenboekje, waarin je de (hand)tekeningen van al die stripmakers kunt verzamelen.  Meer over de Stripdagen 2015  lees je later deze week op deze blog.

Feest is het ook op bladzijde 28 t/m 33 van de nieuwe Donald Duck (nr 9-2015) in een gloednieuw verhaal van Aladdin. De Sultan is namelijk jarig en Jafar zoekt in Agrabah naar een geschikt cadeau. Op de markt tikt hij de beruchte sloffen van Aboe Kasim op de kop. Sloffen die ongeluk brengen zodra de bezitter ze ook maar even uit het oog verliest. En de sultan krijgt die sloffen dus cadeau van Jafar. Dit verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Oscar Martin is uiteraard gebaseerd op het beroemde verhaal uit Duizend-en-een-nacht.

Tenslotte nog twee nieuwe verhalen in de nieuwe Penny (nr 5-2015). Allereerst op bladzijde 8 t/m 15 het nieuwe fotoverhaal uit de serie Duinmanege 8 'Zo'n heimwee!'

(Foto: Susan Sijtsma, © Holco Publications)

Waarin Larissa samen met haar vriendin Suzanne op ponykamp gaat en gekweld wordt door heimwee. Niet zozeer naar huis, maar naar haar vroegere pony Marescha. En daarmee geniet ze lang  niet zoveel van ponykamp als ze zou willen. De foto's voor dit verhaal werden gemaakt door Susan Sijtsma.

En dan, op bladzijde 42 t/m 49 het derde verhaal uit de serie Volle Maan.

(Illustratie: © Holco Publications)

  Evy en Tara willen het veulen Misha,dat ze in het vorige verhaal uit het moeras gered hebben, weer thuisbrengen. De bedoeling is dat Volle Maan met haar speciale krachten hen 25 jaar terugbrengt in de tijd. Maar door toedoen van buurjongen Julian belanden ze 400 jaar terug in de tijd in de tijd van Gravin van Wickelo die het al vanaf het eerste verhaal op Volle Maan voorzien had. Inmiddels blijkt ze een nieuw plan te hebben: een superpaardenras fokken. Paarden als Volle Maan. En dat wil ze doen door middel van magie. Maar daarvoor heeft ze wel andere paarden nodig. Uiteraard proberen Evy en Tara met de hulp van Volle Maan te voorkomen dat de paarden slachtoffer worden van de plannen van de Gravin.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: