zondag 15 maart 2015

De publicaties van deze week

Veel aandacht deze week op het net voor de uitreiking van de Stripschapjaarprijzen. Op de site van het Stripschap (http://www.stripschap.nl/pages/stripschapprijzen/publieksprijs.php) wordt ook de einduitslag van de stemming voor de Publieksprijs bekend gemaakt. In de drie dagen voor de Stripdagen en wellicht ook tijdens de eerste twee uur van de Stripdagen blijkt er nog behoorlijk veel gestemd te zijn.

(Foto's: Cindy Horevoorts)

De grappigste avonturen van Donald Duck nr 44 blijkt in de laatste dagen een soort eindsprint te hebben gemaakt en scoorde uiteindelijk 555 stemmen in de categorie Jeugd, een verschil van 128 stemmen met de nummer twee: Timo 4: Hoog en droog van Alex Turk.
Nieuwe vrienden scoorde in de categorie Avontuur en vermaak uiteindelijk 452 stemmen, een verschil van slechts 26 stemmen met de nummer twee in deze categorie: Floris van Dondermonde van Remco Polman. En dat album werd dan weer door de Stripschapcommissie tot Album van het jaar gekozen. Op de Facebook-pagina van het Stripschap (https://nl-nl.facebook.com/Stripschap) vind je een kort verslag met foto's van de uitreiking van de diverse Stripschapprijzen van afgelopen zaterdag.

Daarnaast besteedde onder andere  ook Stripelmagazine (http://www.stripelmagazine.be/winnaars-stripschappenningen-bekendgemaakt/) aandacht aan de uitreiking van Stripschapjaarprijzen met een kort verslag en de bekendmaking van de winnaars, net als
Stripspeciaalzaak inde rubriek 'Stripfacts' in een artikel onder de titel ' ( http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php#Stripschappenningen) en de site van de Boekenkrant in het artikel 'Lente in Stripalbum' (http://www.boekenkrant.com/lente-in-stripland/), waarin uiteraard ook aandacht is voor de officiele presentatie van het eerste nummer van BK Strips door Caroline. Daarover binnen een paar dagen meer in het traditionele BE-blog beursverslag over de Stripdagen 2015.

En ook na de Stripdagen worden er weer weer gloednieuwe strips gepubliceerd. Zo vind je deze week op pagina 24 t/m 29 van de nieuwe Donald Duck (nr 11-2015) een nieuw verhaal van De Kleine Zeemeermin. Een verhaal met een hoofdrol voor Prins Erik en in het bijzonder het avontuurlijke zeemansleven van Erik aan het begin van de film. En dus gaat Erik in dit verhaal de zee op op jacht naar piraten, net op het moment dat de prinses van Oost-Arrogantie een poging doet prins Erik voor zich de winnen en nietsvermoedend aan boord stapt in de veronderstelling dat het hier een romantisch bootreisje betreft. In haar bagage tien koffers en een enorme bruidsschat. Tel daar een stel hebberige piraten bij op en Ariel, die het vanzelfsprekend niet zo heeft op de prinses en het begrip 'bruidsschat'
op geheel eigen wijze interpreteert. Wat er met de bruidsschat van de prinses en die van Ariel gebeurt, lees je deze week in Donald Duck. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Valentin Doménech.

Prettig weekend allemaal.

Geen opmerkingen: