woensdag 5 november 2014

De Donald Duck Sinterklaas specials

(Illustratie: © Disney)

Nog iets meer dan een weekje wachten en dan is de goede Sint weer in het land. En dat betekent dat ook de jaarlijkse Sinterklaasspecials weer in de winkels liggen. Zoals de gloednieuwe Donald Duck Sinterklaas special. Met op bladzijde 54 t/m 57 een Dombo-verhaal waarin de Pieten hun acrobatenkunsten in het circus vertonen. Maar laat op dat moment nu het strooigoed gestolen worden.
De jaloerse Damesolifanten grijpen die gelegenheid aan om de misdaad in kwestie op te lossen en zodoende zelf ook eens net zoveel applaus van het publiek te krijgen als Dombo. Of ze dat lukt, is maar de vraag. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Miquel Pujol.

En dan op bladzijde 61 t/m 66 een verhaal waarin Donald zichzelf in de nesten werkt door de Damesclub iets te hard uit te lachen als het om het Sinterklaasfeest gaat. Zodoende wordt hij samen met Katrien opgezadeld met een onmogelijke opdracht: uit te zoeken wat Sinterklaas nu graag voor zijn verjaardag wil hebben. Immers, de goede Sint geeft van alles weg, maar wat zou hij zelf nu graag willen hebben? En als Katrien dan ook nog dreigt Pakjesavond alleen met Guus te vieren, wordt het voor Donald wel heel erg dringend om het juiste antwoord op deze vraag te vinden. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Marga Querol Manzano.

(Illustratie: © Disney, Bron: www.personalgifts.nl)

En dan is er ook nog de gepersonaliseerde versie van de Donald Duck Sinterklaas special die je kunt bestellen via de site van Personalgifts: http://www.personalgifts.nl/donald-duck-sinterklaas.html
Met daarin een Sinterklaasverhaal, dat eerder in de originele versie gepubliceerd in de Extra Donald Duck Sinterklaas-special 2010 en waarin Donald Sinterklaas een pakje beloofd te bezorgen aan de heer Victor Verscholen die ergens in het Achterafgebergte woont en zeer gesteld is op zijn privacy. Maar nu dan dus met de naam van degene voor wie deze speciale editie van Donald Duck bedoeld is.
Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Jordi Alfonso.

Geen opmerkingen: