woensdag 8 oktober 2014

Stripfestival Breda: De presentaties van de Franstalige Help me, Rhonda in kleur en Achter de schermen van... Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen

Aanstaand weekend in het weer zover. Dan vindt in en om het Chassé Theater het jaarlijkse Stripfestival Breda plaats. En we kunnen deze keer maar liefst twee gloednieuwe albums presenteren. Allereerst de zojuist bij uitgeverij BD Must verschenen Franstalige editie van Rhonda 1: Help me, Rhonda in kleur.

(Illustraties: bron: www.bdmust.be)

Een album met een oplage van 1500 exemplaren, 16 pagina's dossier en voorzien van een speciale genummerde en door Hans gesigneerde ex-libris. Uitgeverij BD Must is te vinden in stand 45 in het Chassétheater. En als je dat wilt, kun je dit gloednieuwe album kun je vervolgens laten signeren in de stand van Eppo Stripblad, stand nummer 10 in de foyer van het Chassé-theater, waar  Hans zaterdagochtend van 10-12 uur aanwezig zal zijn. Dus mocht je dit gloednieuwe Rhonda-album graag laten signeren, wees er dan vroeg bij. In de stand van Eppo Stripblad zijn bovendien ook alle Nederlandstalige edities van Rhonda 1: Help me, Rhonda! te verkrijgen.

En dan verschijnt aanstaande zaterdag ook Achter de schermen van... Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen. In dit boek vertellen IJsbrand en ik  aan de hand van veel nieuw (deels full color) beeldmateriaal hoe we samen het nieuwste Max Miller avontuur hebben gemaakt. 

(Illustraties: IJsbrand Oost)

Ook zijn alle 46 strippagina’s in schets opgenomen, waardoor het verhaal in deze uitgave in z’n geheel te lezen is, en vergeleken kan worden met het eindresultaat in de reguliere albumuitgave. Deze pagina’s in schets worden aangevuld met uitleg, wetenswaardigheden, pagina-opzetjes, aanvullende schetsen, illustraties en gebruikt documentatiemateriaal.

Nog even alle kenmerken van het boek:

  • full color hardcover omslag
  • 64 pagina's met uitleg, wetenswaardigheden, schetsen en (kleuren-)illustraties die betrekking hebben op de totstandkoming van het het stripverhaal
  • alle 46 pagina's in schets, waardoor het verhaal in deze uitgave ook in z'n geheel te lezen is en vergeleken kan worden met het eindresultaat in de reguliere albumuitgave
  • oplage 150 genummerde en gesigneerde exemplaren
  • Met exclusieve gelijk aan het boek genummerde en gesigneerde full color prent 'Librije' (zie afbeelding hieronder)


Het boek met bijbehorende prent kost (exclusief eventuele verpakking-en verzendkosten) Euro 29,95.
Mocht je interesse hebben in dit boek en niet naar Breda kunnen komen (of alvast voor Breda een exemplaar wilt reserveren), stuur dan uiterlijk donderdag 9 oktober een mailtje naar maxmillerstrips[apestaartje]xs4all.nl. IJsbrand neemt dan snel contact met je op over hoe je een exemplaar kunt reserveren.
En uiteraard  signeren we gloednieuwe album beide dagen in een speciale Max Miller stand, stand nummer 5, in de foyer van het Chassé theater.

Natuurlijk hebben we daar ook de de reguliere albumuitgaven van 'Moordkunsten' en 'De Orde van de Blauwe Steen' bij ons, tezamen met Max Miller prenten, én schetsen uit beide verhalen, die ook te koop zijn. Meer info daarover vind je op de Max Miller Strips blog (http://www.maxmillercomics.blogspot.nl/)


En verder uiteraard alle Bob Evers albums in harde en/of zachte kaft, De verdronken paarden van Ameland, De Grappigste avonturen van Donald Duck nr 34 en Nieuwe Vrienden dat in Breda zowel in de reguliere editie hardcover-editie als in de speciale ecudatieve editie, de softcover met werkposter en Anne Frank krant te verkrijgen zal zijn.

(Illustratie: Eric  Heuvel)

Ook Eric zal beide dagen aanwezig zijn in de stand van Eppo Stripblad met onder andere de nieuwe softcover editie van Carbeau 2: Shelby Cobra Dragonsnake. En uiteraard proberen we al dat moois te voorzien van tekening, tekst en handtekening voor iedereen die dat maar wil. We hopen jullie dan ook allemaal weer te mogen begroeten in Breda.

Stripfestival Breda

Zaterdag 11 en zondag 12 oktober 2014

Centrum Breda

Beiden dagen van 10.00 tot 17.00 uur

Rhonda-signeersessie: zaterdag 11 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. (Eppo Stripblad, stand 10)

Max Miller-signeersessies: beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. (Max Miller, stand 5)

Chassé Theater

Cladius Prinsenlaan 8

4811 DK Breda

Info: http://www.stripfestivalbreda.nl/

Geen opmerkingen: