donderdag 30 oktober 2014

Onder ons


En  we blijven in interview-sfeer op de Bob Evers Strip blog. Naar aanleiding van het persbericht dat Caroline verspreidde met het oog op de komende tentoonstelling bij het Beeldverhaal in Amsterdam, die daar  vanaf 8 november te bezichtigen zal zijn (binnenkort meer nieuws daarover op deze blog), werd ik gisteren uitgenodigd om te gast te zijn in het programma Onder ons van Omroep Brabant. Dit in het kader van 80 jaar Donald Duck en mijn 25-jarig jubileum als stripscenarist. Het gesprek ging uiteraard veel over Donald Duck, maar aan het eind van het gesprek komt ook de aanstaande tentoonstelling en mijn andere werk aan bod, waaronder de samenwerking met Hans, Eric en IJsbrand. En uiteraard is er dan ook aandacht voor Bob Evers, Nieuwe vrienden en Max Miller.
Het videofragment van Onder ons en het bijbehorende artikel vind je hier: http://www.omroepbrabant.nl/?news/219065912/Frank+Jonker+uit+Rijen+is+al+25+jaar+scenarist+van+de+Donald+Duck+‘Iedereen+herkent+zich+in+Donald.aspx
(Illustraties: bron: www.omroepbrabant.nl)
 
Veel kijk- en leesplezier allemaal!

7 opmerkingen:

Hans van Oudenaarden zei

GOOOEEEDDD!!!!
Prima interview met Brabant's toptalent. Had alleen wel wat langer mogen duren . . .

Anoniem zei

Leuk interview! Gefeliciteerd! :) Grtjs, -J-.

Anoniem zei

Mooi interview Frank! Had van mij wel langer mogen duren en wat meer illustraties erbij ter ondersteuning. Een idee voor de volgende keer?
Vr.gr. Stef

Otto zei

Super leuk interview en fijn dat je zo in het zonnetje wordt gezet, het is je van harte gegund, je bent een kanjer!

HenriekeG zei

Super! Er wordt hier vaak naar die zender gekeken maar dat interview hebben we dan net gemist (lang leve het internet). Welverdiend!

Ik ben benieuwd naar die expositie, is er dan ook een openingsceremonie of iets dergelijks?

Anoniem zei

@Henrieke. De opening van de tentoonstelling is aanstaande vrijdag 7 november vanaf 17.00 uur in het Beeldverhaal in Amsterdam. Dan wordt Frank natuurlijk toegesproken en heffen we met z'n allen een glas op hem. Je bent van harte welkom.
Caroline van der Lee

Frank Jonker zei

Ha Hans, -J-, Stef, Otto, Henrieke en Caroline,

Dank jullie wel voor de felicitaties en de complimenten. En tja, het programma duurt maar een klein half uurtje, dus meer tijd was er echt niet. Gelukkig bood het einde van het interview de mogelijkheid om toch ook even de aandacht te vestigen op de strips die ik samen met Hans, Eric en IJsbrand maak.

@Henrieke, de tentoonstelling is voor het overgrote deel nog een verrassing voor me. Zoals je ziet, weet Caroline er meer van dan ik.

@Caroline, dank je wel voor de info. Nu weet ik weer wat meer. :-)

Heel prettig weekend allemaal.

Hartelijke groeten,

Frank