zondag 28 september 2014

Ontwerp uw eigen landgoed !

Had Rhonda 1 de titel van een van m'n favoriete popsongs, Rhonda deel twee zal de titel gaan krijgen van (en een paar piepkleine eerbetoontjes aan)  een m'n favoriete films: Hitchcock's Rebecca uit 1940.
Een groot deel van het album zal zich gaan afspelen in (en bovenop) een groot landhuis ergens in de heuvels rondom Hollywood. Belangrijke locatie dus.
Nu is het bekend dat filmsterren werkelijk de meest bizarre villa's lieten bouwen, dus heb ik voor dit boek de vrijheid genomen een fijn, griezelig landgoed in elkaar te zetten. Een beetje geinspireerd op Rebecca's Manderley, maar vooral losjes gebaseerd op iets tussen de Carey mansion en het Edson Bradley estate in Newport.

New England-achtig, dus. Hoge schoorstenen, torentjes, uitbouwtjes, veel donkere bomen en kale grasvlaktes wilde ik. Maar vooral een complexe dakpartij. In de loop van het verhaal moet ik een paar keer een "establishing shot" van de locatie maken. In voorplan of op de achtergrond. Even goed laten zien waar alles zich afspeelt. Ontwerp uw eigen landgoed ! Erg leuk om te doen.1 opmerking: