vrijdag 5 september 2014

De nieuwste strippublicaties

Veel aandacht voor Max Miller in de nieuwste STAD Magazine, de glossy van de stad Groningen. In het nieuwste nummer, nr 3, vind je op bladzijde 56 t/m 60 een groot interview met IJsbrand. En dat heeft natuurlijk alles te maken met de verschijnen van het nieuwste Max Miller-album 'De Orde van de Blauwe Steen' en de presentatie van de speciale Martinikerk-editie van dat album op 7 juni j.l. Met onder andere een paginagrote afbeelding van de cover van de Martinikerk-editie en de complete pagina 23. IJsbrand vertelt onder andere over zijn eerste jaren als striptekenaar, de weg van Max Miller naar Eppo en over de achtergronden bij het nieuwste Max Miller verhaal. Uiteraard komen daarbij de Groningse locaties uitgebreid aan bod. Voor wie graag het hele interview wil lezen is een exemplaar te bestellen via: http://www.stadmagazine.nl/

Het artikel eindigt met het nieuws dat IJsbrand al begonnen is met het derde lange Max Miller verhaal. IJsbrand plaatst daar in zijn nieuwste post 'STAD Magazine (etc)' op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl /een kleine nuance bij.

(Foto en illustratie: IJsbrand Oost)

Inderdaad, we hebben een synopsis en met het scenario wordt zeer binnenkort een start gemaakt. Intussen werkt IJsbrand aan het ontwerpen van de diverse nevenpersonages en aan het verzamelen van de benodigde beelddocumentatie. Ook over  de andere activiteiten van IJsbrand op dit moment lees je alles in IJsbrands nieuwste post op de Max Miller Strips blog.

En dan is er nog de nieuwe Donald Duck (nr 37-2014) met deze week op bladzijde 28 t/m 33 een gloednieuw verhaal van de Speurneuzen, getiteld 'De geheimzinnige Da Vintini code'. Waarin een zekere professor Da Vintini aan een geheim wapen werkt en vervolgens spoorloos verdwijnt. Op verzoek van de minister van Defensie proberen Basil en Dawson de professor en zonodig ook het geheime wapen terug te vinden. Uiteraard loopt inspecteur Lamstra met zijn mannen dwars door het onderzoek heen, tot Basil ontdekt dat er iemand aanwijzingen achterlaat die mogelijk leiden naar de oplossing van dit mysterie. Aanwijzingen die overigens alles te maken hebben met een typisch Brits fenomeen. Het verhaal werd getekend door niemand minder dan de Spaanse tekenaar José Rámon Bernadó Kneff.

Aan het traditionele BE-blog-beursverslag over het Brabants Stripspektakel van afgelopen weekend wordt overigens volop gewerkt. Binnenkort hier op de blog. En natuurlijk signeert Hans dit weekend twee dagen lang in Brussel op het grote Fete de la BD. Zie daarvoor de post hieronder.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: