zondag 16 juni 2013

De Vakantieboeken Top 11

Het is eindelijk zomerweer, het schooljaar loopt op zijn einde en het vakantiegevoel begint te kriebelen. En als je dan je koffers gaat pakken, wat neem je dan zoal mee? Traditiegetrouw is hier onze Vakantie top... 11!


11. De Max Miller teaser-prent
(Foto en illustratie: IJsbrand Oost)

Een speciale prent die IJsbrand en ik uitbrachten ter gelegenheid van de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs vorige maand in de Grote Kerk in Zwolle. Het is de eerste echte teaser voor ons komende Max Miller verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen. Er zijn er veel verkocht tijdens de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs, maar IJsbrand heeft er nog een paar in voorraad. Dus voor wie belangstelling heeft voor deze prent of voor een andere Max Miller prent, voor zover voorradig, stuur even een mailtje naar maxmillerstrips[at]xs4all.nl en IJsbrand zorgt dat alles in orde komt.


10. De Vos en de Raaf

De speciale Kasteel Groeneveld puzzel die we net niet konden tippen voor de Sinterklaasverlanglijstjes, maar deze keer staat ie er bij. Want wat is er nu leuker dan op een zonnig campingterras de fraaie plaat van Hans in elkaar te leggen? Onze openingsplaat van de stripfabel 'De Vos en de Raaf', die eerder werd gepubliceerd in GRNVLD 11. Negenennegentig stukjes, een plaat van 30,4 x 24,3 cm en uiteraard te koop op Kasteel Groeneveld, maar af en toe ook op stripbeurzen waar Caroline aanwezig is. Meer info over Kasteel Groeneveld en de kasteelwinkel vind je op: www.kasteelgroeneveld.nl


9. De Bob Evers prenten en posters

Veel prenten zijn al lange tijd uitverkocht, maar er zijn er ook nog een aantal voorradig in de Vano-winkel (http://vano-origineel.blogspot.nl/2010/04/prenten-en-posters.html). Dus wie bijvoorbeeld belangstelling heeft voor deze prachtige poster van de Bob Evers Eppo-raket of een van de andere Bob Evers posters of prenten, stuur even een mailtje naar vano[at]xs4all.nl en dan zorgt Hans dat het allemaal in orde komt.


8. Donald Duck Vakantieboek 2013
(Illustratie: © Disney)

Van de vele Vakantieboeken die de afgelopen week verschenen eigenlijk het enige Vakantieboek dat we dit jaar in onze Vakantieboeken Top 11 kunnen tippen. Met daarin op bladzijde 134 t/m 142 het Donald Duck verhaal 'De stranddiamant'. Waarin Donald Katrien en de neefjes meeneemt voor een dagje strand, dat al snel ontaardt in een wedstrijd zandkastelen bouwen. Hoofdprijs een luxe cruise. deelnemers o.a. Donald en Kwik, Kwek en Kwak, Guus Geluk en.... de leden van de Biljonairsclub!
Want ergens op dat strand loopt een mysterieuze maharadje rond die gek is op zandkastelen en een enorme diamant te koop heeft. Geen wonder dat Oom Dagobert al snel een team vormt met Guus Geluk. En daar mogen Donald en de neefjes, met af en toe een klein beetje hulp van Katrien, dan tegen op boksen. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en werd eerder gepubliceerd in Donald Duck 31-2002.


7. De Magische Schatkist
(Illustratie: Piet Voordes, © Red Band)

Een gloednieuw voorleesboekje dat ik samen met tekenaar/illustrator Piet Voordes maakte voor de reclame-actie van Red Band en Albert Heijn. Het verhaal van de tovenaarskinderen Luna en Bikkel die een magische schatkaart vinden en in het Hocus-Pocus-Woud op zoek gaan naar de Magische Schatkist. Dat alles om hun ouders te verrassen. Maar... die Magische Schatkist ligt heel goed verborgen. En zelfs met de hulp van de Toverbomen, de Pratende Paddestoelen en andere bewoners van het Hocus-Pocus-Woud is het een hele toer om die Magische Schatkist te vinden. Het boekje 'De Magische Schatkist' is tot en met 31 juli van dit jaar te bestellen via deze magische Red Band-site: http://magie.redband.nl/alle-acties/gratis-voorleesboek/ Het enige dat je ervoor hoeft te doen is twee zakken Red Band snoep met groene actiesticker te kopen bij Albert Heijn, de actiecode in te vullen op de site en je krijgt 'De Magische Schatkist' voor 1,95 euro aan verzendkosten thuis gestuurd.


6. Stripnieuws


Het begon allemaal met het inmiddels bekende stuk van Hans over 'De opwindende toekomst van de strip', dat begin dit jaar in Stripnieuws 47 van dit jaar werd gepubliceerd. In datzelfde nummer ging ook de strip 'Puppy from Hell' van Caroline en Hans van start. Tot nu toe werden in Stripnieuws 47 t/m 51 in totaal 42 afleveringen van 'Puppy from Hell' gepubliceerd. Een snelle blik op de Puppy from Hell-blog (http://puppyfromhell.blogspot.nl/) leert dat we nog meer dan 12 afleveringen te goed hebben. En Hans gaf laatst al op deze blog aan dat er ook weer nieuwe afleveringen in de maak zijn. Alle reden dus om aan te nemen dat 'Puppy from Hell' ook in de komende nummers van Stripnieuws te vinden zal zijn. Mis het dus vooral niet. Meer info over Stripnieuws op http://www.stripschap.nl/pages/stripnieuws/stripnieuws.php5. GRNVLD

Ergens de komende maand verwachten we GRNVLD 14 in de bus, met daarin de al aangekondigde gloednieuwe stripfabel 'De Elfenkoning'  getekend door Marissa Delbressine. En uiteraard zoals in elk nieuw nummer van GRNVLD en parachtige  illustratie van Hans  bij het 'Woord vooraf' van hoofdredacteur Caroline. Behalve ons werk vind je in GRNVLD nog veel meer strip- en striprelateerd werk van bekende Nederlandse stripmakers en illustratoren. Alle reden dus om te zorgen dat je het nieuwe nummer en de vorigee nummers nog voor de vakantie in huis hebt. Meer informatie over GRNVLD en Kasteel Groeneveld vind je op www.kasteelgroeneveld.nl
4. De verdronken paarden van Ameland
(Illustraties: Alberto Saichann en Eduardo Lago, © Holco Publications)

Het stripalbum met het waargebeurde verhaal over ramp met de Amelander reddingsboot op 14 augustus 1979, waarbij acht paarden verdronken bij een reddingsactie om de vier opvarenden van een vastgelopen jacht Windspiel 4 te redden. Het album, geheel uitgevoerd in potlood, vertelt het verhaal van deze ramp, zoals ik die een jaar geleden te horen kreeg van verschillende betrokkenen en in het bijzonder van Oene de Vries, die destijds een van de voermannen van de reddingsboot was en bij de ramp twee paarden heeft verloren. Het album, dat destijds op de premiere van de film “Penny’s Shadow’ werd is o.a. te koop op Ameland, maar ook bijvoorbeeld in de Penny Webshop (http://www.penny.nl/shop/catalog/index.php?cPath=68) waar je het los kunt kopen, of cadeau krijgt bij je bestelling van de dvd van “Penny’s Shadow”.
3. De grappigste avonturen van Donald Duck nr 34
(Illustratie: Gerben Valkema, © Disney)

Een dubbeldik album met tien Donald Duckverhalen uit mijn eerste tien jaar als Donald Duck-scenarist.

(Illustratie: Bas Heymans, © Disney)

Inclusief twee verhalen die ik samen schreef met twee collega-scenaristen, respectievelijk Paul Hoogma en Remco Polman. Zoals in de biografie te lezen valt, begon het destijds allemaal met een scenario van 1 pagina voor de scenariowedstrijd van Donald Duck en Het Stripschap in 1989. Die bewuste gag werd eerder dit jaar nog gepubliceerd in het album ’50 vrolijke belevenissen van de Familie Duck’. De verhalen uit “De grappigste avonturen van Donald Duck nr 34”, allen uit de periode 1990-1999 zijn in feite een logisch vervolg daarop.
Ze laten de eerste wankele schreden op het scenariopad zien tot aan de al wat meer ervaren scenarist aan het eind van de vorige eeuw. De cover, getekend door Gerben Valkema en Michel Nadorp, verwijst naar het openingsverhaal “Een papegaai met apenstreken” met daarin een gastoptreden van Joe Carioca.


2. Eppo 2013

Het zal niemand ontgaan zijn dat de voorpublicatie van het eerste Rhonda-verhaal 'Help me, Rhonda' inmiddels in volle gang is. Het eerste deel van de Rhonda-trilogie nadert zijn zinderende ontknoping. die ergens deze zomer in Eppo te lezen is. Alle reden dus om een abonnement op Eppo te nemen, zodat je geen aflevering meer mist. Want wie wil nu niet weten hoe het verder gaat met Rhonda in haar rol van Dana Dane, hoe het nu zit met dat koffertje van meneer Sonnberg, voor wat voor organisatie werkt die McCluhan, en wat speelt er door de gedachten van Wong?.
 
En dat is niet de enige reden om een abonnement op Eppo te nemen. Want zoals het er nu uitziet, gaat over een paar maanden later ook het nieuwe Max Miller verhaal 'De orde van de Blauwe Steen' van start gaan.

(Ilustratie: Ijsbrand Oost)

IJsbrand en ik maakte al een speciale cameo-plaat voor Eppo 100, dit in het kader van de speciale cameo-veiling voor Kika van Stripblad Eppo en Catawiki. En van die cameo maakten we voor de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs van dit jaar de speciale Max Miller teaserprent voor 'De Orde van de Blauwe Steen'.  En we hebben natuurlijk al het een en ander van het nieuwe Max Miller vrhaal laten zien op deze blog en op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/), maar over een paar maanden is het verhaal dan eindelijk echt te volgen tijdens de voorpublicatie in Eppo. Meer info over Eppo Stripblad vind je op: http://www.eppostripblad.nl/


1. De Bob Evers stripreeks.
(Foto: Herman Schreurs)
Op nummer 1 de avonturen van Bob, Jan en Arie. Vijf album met vijf stripbewerkingen van de beroemde Bob Evers-verhalen van Willy van der Heide. Zoals ons allereerste album “Kabaal om een varkensleren koffer”, waarin Jan, Arie en Buikmans dwars door Nederland het spoor van een gestolen koffer volgen.

Of de drie albums die samen de Bob Evers Zuidzee-trilogie vormen: Avonturen inde Stille Zuidzee, Drie jongens op een onbewoond eiland en De strijd om het goudschip. Met een schip vol muiters, een schipbreuk, verborgen goud, een gestolen zeiljacht, een onbewoond eiland en de eerste kennismaking van Bob met Jan en Arie.

En dan natuurlijk ons nieuwste album, Een overval in de lucht’. Waarin Jan en Arie op verzoek van Bob naar Zuid-Afrika gaan om daar een papiertje te bemachtigen dat verstopt zit in de handschoendoos van Mrs. Judy Elephant, die daar verder niets van afweet. Een papiertje dan voor Bobs Engelse vrienden John en Lois Bennett vierhonderdduizend dollar waard is. Met een vliegtuigkaping en noodlanding in de woestijn en schurken als Breitstein, Platneus en Kaalmans, maar vooral Jarvis K. Jeffries die net als Jan en Arie achter hetzelfde papiertje aanzit, in opdracht van de verder nog onbekende Angelface. Of het Jan en Arie lukt om eerder dan Jeffries in Kaapstad te zijn en het papiertje voor Bob Engelse vrienden in handen te krijgen lees je in dit eerste deel van de Bob Evers Briefjesjacht-trilogie!

Veel vakantieplezier allemaal!

Geen opmerkingen: