zondag 23 juni 2013

De publicaties van deze week

Drie nieuw-gepubliceerde strips deze week, waarvan twee op het net en eentje op papier. Op pagina 24 van de nieuwe Tina (nr 26-2013) vind je een nieuwe gag van Karlijn, Catootje en ouders. Een waargebeurd verhaal dat collega-scenariste Saskia Janssen, met wie ik het scenario voor deze gag schreef, echt heeft meegemaakt. Het verhaal draait een nieuwe leerlinge, Lisa, die nogal wat te klagen heeft over de nieuwe vriendin van haar vader. Karlijn laat Lisa daarop op haar eigen manier de positieve kant  van haar probleem zien. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez en ondanks dat dat deze keer niet bij de credits in Tina vermeld staat, bedacht en medegeschreven door collega-scenariste Saskia Janssen.

De overige twee strips zijn te vinden in de twaalf extra pagina's van de nieuwe digitale Donald Duck (nr 26-2013).

(Illustratie: Blai, © Disney)

Als eerste kom je daar het verhaal 'De paardenrace' van Panchito tegen. Waarin Panchito meedoet met een paardenrace om zo wat pesos voor een nieuw pak te verdienen. Een van zijn tegenstanders, Juan Gorgonzola, is echter vastbesloten te winnen en kijkt daarbij niet op een vuil truukje meer of minder. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Blai  en eerder gepubliceerd in Donald Duck 39-1996

Meteen daarna het Willie Wortel-verhaal 'De GFT-mutant'. Een verhaal dat ik bedacht naar aanleiding van de komst van de GFT-containers.

(Illustratie: Bas Heymans, © Disney, bron: I.n.d.u.c.k.s)

 Als Willie door de burgemeester wordt gevraagd om iets uit te vinden, waarmee hij in vijf minuten een snelweg door het bos aan kan leggen, gooit Willie per ongeluk een mislukte uitvinding in de GFT-bak. En daaruit ontstaat de mutant, ofwel Groentje zoals Willie hem noemt. En laat Groentje nu precies het omgekeerde doen van wat de burgemeester wil: namelijk machines en beton in bomen veranderen. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Donald Duck 35-1996

En dan tenslotte weer even terug naar de strip op papier.

(Illustratie: © Holco Publications)

In de nieuwe Penny (nr 13-2013) is op bladzijde 65 een aankonding te vinden voor een strip die over twee weken in de volgende Penny zal worden gepubliceerd, namelijk: Sarah de Shire op het strand. En meer daarover lees je natuurlijk ook over twee weken op deze blog.

Geen opmerkingen: