vrijdag 14 juni 2013

De nieuwste publicaties


Dinsdag bij de abonnee's en donderdag in de winkels; de nieuwe Eppo (nr 12-2013) met daarin op haar vaste pagina's 18 t/m 20 Rhonda met alweer de 11de aflevering van 'Help me, Rhonda'. We zijn inmiddels in Hollywood beland en zowel Rhonda als Edgar Villafranca smeden hun eigen plannen. Waarbij Villafranca nog een stapje verder lijkt te willen gaan dan zijn oorspronkelijke plan. Een plan waar Rhonda trouwens gaandeweg haar eigen ideeen vormt. Van Carl Firenze en meneer Sonnberg is nog geen spoor te bekennen in deze aflevering, maar er dient zich wel een nieuwe partij aan. Een partij die niet zozeer iets af te rekenen heeft met Rhonda, maar wel, zo lijkt het, met de ineens weer opgedoken Dana Dane. En dan is er nog Wong, de dame die er met haar proffesionele aanpak voor moet zorgen dat Rhonda als een overtuigende Dana Dane kan optreden. Hoe dat allemaal verder gaat? Dat lees je uiteraard weer over twee weken in de volgende Eppo.


Meer werk van Hans vind je in de nieuwe Stripnieuws (nr 51), die helemaal in het teken staat van de de inmiddels 80-jarige Jan Kruis. Deze Stripnieuwsspecial werd vorige week al aangeboden aan de jarige Jan Kruis en vele stripmakers hebben er een bijdrage aan geleverd. Zo zijn er felicitaties voor Jan van vele Nederlandse stripmakers, waaronder Daan Jippes, Eric Heuvel, IJsbrand Oost, Martin Lodewijk, Gerard Leever, Dick Heins, Gerben Valkema, Daniel van de Broek en... Hans van Oudenaarden. Op pagina 8 vind je deze Puppy from Hell-tekening van Hans, waarvan de jarige Jan door Hans wordt gefeliciteerd en die verder tot ergernis van Robin alles met de Rode Kater te maken heeft.
 
Op pagina 21 van diezelfde Stripnieuws heeft onze eigen Caroline een interview met Herman Schreurs die een speciale Jan Kruis-catalogus samenstelde, waarvan eveneens het eerste exemplaar aan de jarige Jan Kruis werd aangeboden. De catalogus is vooralsnog alleen in zeer beperkte oplage te krijgen voor familie en kennissen... en voor Jan Kruis zelf uiteraard.
 
Daarnaast vind je op bladzijde 13 van deze Stripnieuws ook nog een interview van Caroline en wel met de kersverse voorzitter van stripmakersvereniging BNS, Pieter van Cleef. Tenslotte vinden we Hans en Caroline dan weer samen terug op pagina 49, waar als vanouds vier nieuwe afleveringen te vinden zijn van Puppy from Hell. De kleine Nell en Robin bevinden zich inmiddels in de tuin, waar Robin eindelijk kans ziet van de kleine Nell af te komen, zich vervolgens toch wel zorgen gaat maken als Nell onder de schutting doorgaat en uiteindelijk de kleine Nell voorstelt aan 'het monster van hiernaast'. Wordt uiteraard vervolgd in de volgende Stripnieuws.De laatste nieuwe strip van deze week vind je in de nieuwe Tina (nr 25-2013). Op pagina 48 t/m 50 maken onze Volendamse striphelden Nick en Simon kennis met hun virtuele evenbeelden. Een verhaal dat ik eigen schreef naar aanleiding van de vermeende reis naar Japan, die dus vooralsnog alleen in de strip doorging. Dit verhaal waarin een Japanse zakenman met het voorstel komt voor virtuele optredens van de twee in Japan is daar een logisch vervolg op. Maar of het plan voor een Japanse concerttour van een geanimeerde Nick en Simon, zeg maar Nick en Simon 2.0, nu echt zo'n geweldig idee is?  Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

 


En dan tenslotte, geen strip, maar wel mijn tweede kinderboekje (na 'Buddie' voor Kasteel Groeneveld in 2008)', De Magische Schatkist.
Begin dit jaar vroeg tekenaar Piet Voordes de tekst te schrijven voor een illustratie-opdracht die hij had aangenomen. Had het op dat moment heel druk met een andere opdracht, dus heb toch wel even getwijfeld. Maar het feit dat het verhaal een sprookje moest worden, na de avonturenstrip toch wel mijn favoriete genre verhaal, gaf de doorslag. En zo ontstond het verhaal van de twee tovenaarskinderen Luna en Bikkel die in het Hocus-Pocus-Woud op zoek gaan naar de Magische Schatkist. Met Toverbomen, Pratende Paddenstoelen, Snelle Schildpadden en een Pretsleutel. Het boekje is te bestellen via deze site: http://magie.redband.nl/alle-acties/gratis-voorleesboek/ en het enige dat je er voor hoeft te doen is twee zakken Red Band snoep met groene actiesticker te kopen bij Albert Heijn, de actiecodes in te vullen op de site en je krijgt 'De Magische Schatkist' voor 1,95 aan verzendkosten thuis gestuurd. En de illustraties voor 'De Magische Schatkist' zijn uiteraard gemaakt door tekenaar Piet Voordes.

Meer nieuwe en al bekende publicatie zeer binnenkort in onze Vakantieboeken Top... wat zullen we zeggen... 8? En dan is er sinds vanmiddag een heuse Max Miller prijsvraag te vinden op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/). Vergeet vooral niet mee te doen, want de winnaar krijgt van IJsbrand een leuke verrassing thuis gestuurd. In de loop van volgende week meer daarover ook op deze blog, want de prijsvraag heeft alles te maken met ons nieuwe Max Miller verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen'.

Prettig weekend allemaal.

Geen opmerkingen: