zaterdag 6 april 2013

De strips van deze week

Sinds afgelopen donderdag ligt de nieuwe Eppo (nr 7-2013) weer in de winkel. Met daarin natuurlijk het vervolg van Rhonda's 'Help me, Rhonda!' en wel op bladzijde 18 t/m 20. Op zondag 24 maart plaatste Hans al de schetsen van deze aflevering, vervolgens mocht ik het verloop van het verhaal gaan raden, waarna Hans op 26 maart in een reactie op zijn post van twee dagen eerder, zelf zijn samenvatting van dit deel van het verhaal plaatste. Hier is hij nog een keer:

1. Pathetisch kletsverhaal van Rhonda over zogenaamde verloofde.
2. matrozen kiezen haar kant.
3. Boefje 3, Carl, trekt pistool.
4. Villafranca geeft Carl een duw.
5. Rijdende trein buitenkant IN PLAATS VAN knokpartij.
6. Napratende matrozen, gokkers en personeel. Villafranca verdwijnt uit de wagon.
7, Raakt in gesprek met Rhonda.
8. Schnitt naar de drie boefjes.

Opvallend trouwens dat de plaatjes die ik hier bij deze post plaats, niet of nauwelijks in de schetsen zijn terug te vinden. Het lijkt erop dat Hans na het maken van de schetsen toch besloot het 'gebabbel' op de tweede bladzijde van deze afleveringe iets te verminderen en te vervangen door dit soort prachtige platen. En geef toe, het werkt, zowel qua spanning als qua layout.

En wat die spanning betreft, de cliffhanger van deze keer maakt duidelijk dat Rhonda nog niet van Carl en zijn handlangers af is. En ook Villafranca lijkt in het gesprek met Rhonda ergens op aan te sturen. Hoe dit allemaal verder gaat, lees je over een kleine twee weken in de volgende Eppo. Kortom, wordt vervolgd...

En dan is er deze week ook nog een nieuw avontuur van onze Volendamse striphelden  Nick en Simon in de nieuwe Tina (nr 15-2013) . Een verhaal dat eigenlijk wat autobiografisch is. De afgelopen maanden ben ik namelijk onder andere druk bezig geweest met een scenario dat heel veel meelezers had (daarover later dit jaar meer op deze blog), en dat inspireerde me tot een verhaal waarin Simon per ongeluk zijn liedtekst naar Jan en alleman toe sms't. Met als gevolg dat er ook meteen iedereen wel een suggestie voor Simon heeft hoe de tekst anders of beter zou kunnen of zou moeten. En wat dat voor gevolgen heeft lees je op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

Prettig weekend allemaal!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo,

Ik vind deze site helemaal geweldig en heb er veel aan!
Ik zou willen vragen of jij een link van mijn site op je site wil plaatsen. Als je dat niet oké vind, zal ik je de link even geven en kan je kijken of het iets is: www.suskeenwiskefans2.blogspot.com