zaterdag 20 april 2013

De publicaties van deze week


Allereerst natuur-lijk iedereen hartelijk dank voor de feli-citaties. En Hans, dank je wel voor de feestelijke verjaardags-illustratie. Leuke dag gehad met gelukkig ook mooi weer.
Maar ik ben natuurlijk niet de enige die deze week iets te vieren had. Ook Hans bijvoorbeeld, want in de nieuwe Eppo (nr 08-2013) vinden
we deze week op bladzijde 18 t/m 20 de zevende aflevering van Rhonda's  'Help me, Rhonda!'. Waarin Villafranca zijn plannen met Rhonda verder ontvouwt. Plannen die alles met de verdwenen filmster Dana Dane te maken lijken te hebben. Villafranca beweert zelfs dat hij een van de weinigen is die weet waar Dana Dane zich bevindt. Tegelijkertijd maakt hij handig gebruik van het feit dat Rhonda op de hielen wordt gezeten door Carl Firenze en zijn handlangers. In één ding heeft hij in elk geval wel gelijk. De maffiabaas en zijn handlangers hebben inmiddels contact weten te leggen met de buitenwereld en zoals Villafranca hen noemt, de Kansas-City-jongens ingeschakeld. Hoe dit nu allemaal verder gaat? Dat lees je over twee weken in de volgende Eppo.

Verder beleven deze week ook onze Volendamse striphelden Nick en Simon weer een nieuw avontuur en wel op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina (nr 17-2013). Tijdens een boottochtje met de boot van Jaap belanden ze onverwachts in een storm op het IJsselmeer. Gelukkig weten ze veilig een haven binnen te lopen, alleen niet die van Volendam. En dat terwijl Jaap zijn boot natuurlijk wel terug wil en Nick en Simon bovendien die avond nog een optreden hebben. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

En dan de nieuwe Donald Duck (nr 17-2013). Met daarin op bladzijde 30 t/m 34 een nieuw avontuur van Panchito. Een verhaal, samen bedacht en geschreven met collega Paul Hoogma, waarin Panchito per ongeluk de gevaarlijke bandito El Monstro uitschakelt en door zijn vriendin Conchita aan gezien wordt voor een nog gevaarlijkere bandito. Nu moet gezegd worden dat deze Conchito nogal een vreemde smaak heeft wat betreft de senores en hen zelfs weet aan te zetten tot het overvallen van banken en postkoetsen. Of haar dat met Panchito ook lukt? Dat lees je deze week in Donald Duck.

Ook in de twaalf extra pagina's van de digitale Donald Duck van deze week vind je nog een verhaal en wel eentje uit Katrien's dagboek. Een verhaal dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, al heb ik een en ander natuurlijk wel wat overdreven. Katrien's nieuwe buurvrouw is namelijk wel erg netjes. En dan niet alleen op haar eigen huishouden, maar ook op dat van Katrien. Met alle gevolgen vandien... Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studios en eerder gepubliceerd in Katrien 2-1999 en in de extra Katrien bij Donald Duck 14-2008.

2 opmerkingen:

Otto zei

Hallo Frank, sorry dat ik je verjaardag ben vergeten. Alsnog, en niet minder gemeend, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren in gezondheid, geluk en liefde.

Frank Jonker zei

Ha Otto,

Dank je wel voor de felicitaties. En dat het wat later is, is helemaal geen probleem. :-)
Heel prettig weekend.

Hartelijke groeten,

Frank