maandag 15 april 2013

Max Miller achter het stuur

Afgelopen zondag plaatste IJsbrand er op de Max Miller Strips blog onder de titel 'Heel veel lijntjes' weer een nieuwe post over het komende Max Miller 'De Orde van de Blauwe Steen'. En die heeft alles te maken met pagina 14 van ons verhaal.

Een pagina die we trouwens al eens eerder besproken hebben, in onze posts over het gebruik van Google Streetview voor dit verhaal. Zoals ik toen al schreef, in m'n post van 14 januari, klik je af en toe ook wel eens of de satellietversie om alles van boven af te bekijken. De indeling van het erf van een van de boerderijen aan de Zijlvesterweg inspireerde me toen tot een scene waarbij Max in een achtervolgingsscene zijn rijkunsten kan tonen.

Max rijdt de auto het erf van de boerderij op en draait hem eigenlijk 180 graden. Maar omdat er in het scenario ook heel simpel staat vermeld dat het regent, leverde dat een onverwachts probleempje op.


Inderdaad, de camera draait 180 graden en dus moet de regen nu eigenlijk de andere kant op vallen.

 (Illustraties: IJsbrand Oost)
Gelukkig zag IJsbrand op tijd wat er mis was met de schets van deze twee plaatjes en is met veel plezier de regenval gaan aanpassen. In de geinkte versie en straks natuurlijk ook  in Eppo valt de regen op alle plaatjes dus precies in de goede richting.
En of Max met deze actie aan zijn achtervolgers weet te ontsnappen? Tja, dat is weer een ander verhaal.
Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: