zondag 20 januari 2013

De strips van deze week

Nog twee dagen en dan valt bij alle Eppo-abonnee's Eppo nr 2 in de bus met daarin de allereerste aflevering van Rhonda. Maar tot die tijd valt er ook nog genoeg te lezen. In de nieuwe tijdschriften van deze week maar liefst vier nieuwe strips, die gek genoeg allemaal iets met het thema dieren te maken hebben.
Zoals het Panchito-verhaal op bladzijde 17 t/m 20 van de nieuwe Donald Duck (nr 4-2013) waarin Panchito en Senor Martinez achter een veedief aangaan, die de stier van de burgemeester van Los Ganados en een complete veestapel uit datzelfde dorp en de omringende dorpen heeft gestolen.
Het verhaal werd getekend door onze vrienden van de Braziliaanse Magic Eye Studios.

Meer dieren in de nieuwe gag van Karlijn, Catootje en de Ouders op bladzijde 24 van de nieuwe Tina (nr 4-2013), want daarin draait alles om een dierentuin-abonnement. Je kent vast wel het soort acties waarbij je een cadeautje krijgt, als je iemand anders lid van iets maakt. Wel, op zo'n soort situatie is de Karlijn-gag gebaseerd die ik zoals altijd samen collega-scenariste Saskia Janssen bedacht en schreef.
Het was Saskia die bedacht dat het in dit geval om een dierentuinabonnement zou moeten gaan. En dat leverde dan meteen weer een heel leuke clue op voor het laatste plaatje van deze gag. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

En we sluiten het tijdschriften-overzicht van deze week af in stijl, gelet op het winterweer buiten.


(Illustraties: © Holco Publications)

Want in de twee nieuw-gepubliceerde strips in de nieuwe Penny (nr 2-2013) spelen vanzelfsprekend dieren de hoofdrol, maar tegelijkertijd is het daar ook nog eens winter. En in beide verhalen ligt er een dik pak sneeuw.
In de EzelPedro-gag op bladzijde 10 is dat voor Lisa en Dennis reden om een sneeuwbeeldenwedstrijd te houden. En uiteraard maken ze sneeuwbeelden die op Pedro en Monty lijken. En daar zou één van de twee best de wedstrijd mee kunnen winnen, als Tuinboon het niet leuker vond om met zijn sneeuwscooter dwars door deze sneeuwbeelden heen te glijden.

Meteen daarna op bladzijde 11 t/m 16 een nieuw verhaal van Sarah de Shire. Ook bij Sarah dus een dik pak sneeuw en dat geeft problemen als Sarah zich door de sneeuw moet verplaatsen. En dat is voor Maura en Marlin reden om te proberen Sarah van haar eigen sneeuwschoenen te voorzien. En ook Sarah zelf vindt af en toe al dan niet per ongeluk manieren uit om zich veilig door de sneeuw of over het ijs te begeven.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: