vrijdag 11 januari 2013

De publicaties van deze week

Qua nieuwe strips een rustig weekje, deze week. Maar niet wat betreft de aankondiging voor een nieuwe strip. Dat is vuurwerk, zou ik zeggen! Op bladzijde 47 van de nieuwe Eppo (nr 1-2013) vind je namelijk deze plaat:


Over inmiddels minder dan twee weken is het dan eindelijk zover. Nog maar elf dagen en dan valt Eppo nummer 2 met de eerste aflevering van Rhonda bij de Eppo-abonnee's in de bus. Degenen die Eppo in de winkel kopen, zullen nog twee dagen langer moeten wachten. Maar binnen nu en twee weken kan heel Nederland kennismaken met Rhonda en vanaf dan elke twee weken genieten van de avonturen van Nederlandse nieuwste stripheldin.  En wij, als vaste bloglezers, zullen eindelijk weten op welke pagina's nu al die plaatjes, schetsen thuishoren, die Hans de afgelopen twee jaar op deze blog en op de Help me, Rhonda-blog (http://www.hmrcomic.blogspot.nl/) heeft laten zien. Hans, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

En dan is er ook nog een nieuwe strip gepubliceerd die nu al in de winkels ligt, en wel het Tokkie Tor verhaal op bladzijde 20 t/m 23 van de nieuwe Donald Duck (nr 3-2012). Een verhaal dat ik samen met collega-scenarist Paul Hoogma schreef en waarin alles draait om de Puindorpse vuurtoren.

(Schets: Paul Hoogma)

De oude Opa Vuurvlieg, die deze vuurtoren bemant, heeft namelijk steeds meer moeite om zijn licht lang achter elkaar brandend te houden en daarvan profiteren Kapitein Goudkaper en zijn piraten van om met behulp van een vals vuurtorenlicht het schip met de Puindorpse voedselvoorraad op de klippen te laten lopen en vervolgens uiteraard de lading als buit in te pikken. Aan Tokkie en Bo de taak om die voedselvoorraad weer terug te kapen en als het even kan, ook meteen het probleem met de Puindorpse vuurtoren op te lossen.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: