vrijdag 23 juli 2010

Beestenboel in Sesamstraat

Zomer in Nederland. Bijna iedereen heeft intussen vakantie (behalve uiteraard de twee hardwerkende Bob Eversstrip-auteurs) en op het gebied van nieuwe strippublicaties viel de afgelopen weken slechts druppelsgewijs wat de melden. Wat dat betreft ben ik erg blij met de nieuwste Sesamstraat (augustus 2010), waar zoals gebruikelijk maar liefst twee nieuwe strips in te vinden zijn. Het thema van deze keer is dieren.

(Illustratie: Magic Eye Studios, © Sesame Workshop)

Een reden om Bert en Ernie naar de dierentuin te sturen, waar Ernie maar wat graag de dieren wil voeren. Maar zoals vaste dierentuinbezoekers wel weten is dat ten strengste verboden. Dat wil zeggen, op één diersoort na. En laat dat nou net de favoriete diersoort van Bert zijn…
Je vindt het verhaal op bladzijde 12 en 13 van de nieuwe Sesamstraat en het verhaal werd als vanouds getekend door onze Braziliaanse vrienden van de Magic Eye Studios.

In het geval van Elmo heb ik het dichter bij huis gehouden. Daar staan namelijk de huisdieren centraal. Maar de combinatie goudvis-kat gaat niet altijd goed samen, vooral niet als de titel van het verhaal ‘De poes heeft honger’ luidt.


(Illustratie: Jutta Langer, © Sesame Workshop)

Hoe Elmo en Zoë dit probleem oplossen lees je in de tekstloze Elmo-strip op bladzijde 33, die uiteraard weer werd getekend door Jutta Langer.
Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: