zaterdag 24 oktober 2009

De andere verhalen van deze week

Als scenarist put je vaak je inspiratie voor verhalen uit de actualiteit. Ongeveer alles wat om je heen gebeurt, kan immers een verhaal opleveren. Maar soms ook niet. Voor het Tokkie Tor verhaal dat deze week op bladzijde 32 t/m 34 van de nieuwe Donald Duck (nr 44-2009) wordt gepubliceerd, was simpelweg het bestaan van de neushoornkever de inspiratiebron. Een scene uit dit verhaal had in 2007 echter wel een actueel, politiek tintje, namelijk die met handenschudden op de eerste bladzijde. Maar ja, als je politicus in Puindorp bent en er staat een neushoornkever tegenover je die tien keer zijn eigen gewicht kan tillen, kun je beter niet vragen of hij je de hand schudt. Twee jaar later heeft deze scene natuurlijk elke onderliggende laag verloren en blijft alleen de grap over van de kever die zijn eigen krachten niet kent.

Wat ook actueel is, maar een stuk algemener, is de Bert en Ernie-strip op bladzijde 18 en 19 van de nieuwe Sesamstraat (nr 18-2009). Het thema van dit nummer is: herfst. En herfst is het intussen volop. Vandaar dat Bert de vallende bladeren in de tuin bij elkaar probeert te harken. Maar ja, dat is dan weer buiten Ernie gerekend die heel andere plannen met die stapels bladeren heeft. En dan blijkt er onverwacht nog iemand in de tuin te zijn…

(Illustratie: Magic Eye Studio, © Sesame Workshop)

Dit verhaal werd zoals vanouds getekend door onze vrienden en vaste bloglezers van de Magic Eye Studio.

3 opmerkingen:

Silvio Spotti zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Silvio Spotti zei

I did this strip for Magic Eye.
Thanks again for posting it here guys.
And for the support.
As it is not published in Brazil ,is the only way that I can see it in color.

Frank Jonker zei

Hi Silvio,

You're welcome! I heard from Fabricio that there are four artists working on the Bert and Ernie comic. And I indeed see some differences between this comic and the last one. So it's great to hear that you are the artist for this one again.

Greetings,

Frank