maandag 12 oktober 2009

De andere publicaties van de week

We hebben er even op moeten wachten, maar hij staat erin: de boekenkast van Hans in Eppo 19! En wat voor een boekenkast! De klassieke Hip Comics met De Hulk en Spiderman, the art of Earl Oliver Hurst, Rib Kirby en QRN op Bretzelburg in de integrale versie.

(Illustratie: Franquin)

Goede keuze, Hans. Vooral dat laatste boek. Als scenarist baal je natuurlijk enorm als er vier pagina van een verhaal ontbreken, zeker als dat om scenario van Greg gaat. Wat zeg ik, het gaat hier om een meesterwerk! Okee, natuurlijk zijn die vier pagina’s intussen meer dan bekend, maar toch lastig als je je stripalbum weg moet leggen om ergens anders de volgende vier pagina’s op te duiken. Kortom, Hans, mijn Frans is niet zo geweldig, maar ik wil dat boek de volgende keer bij een goede kop koffie graag eens inkijken.


In het voorwoord van diezelfde Eppo 19 een stukje over korte humorstrips in Eppo, waarbij ook Kleine Napoleon nog even ter sprake komt, dit als inleiding op de nieuwe strip ‘De Ruyter’.

(Illustratie: Dick Heins)

Volgens het voorwoord zijn het blijkbaar vooral de gagstrips en korte humorstrips die voor verdeeldheid zorgen onder de lezers. Zelfs Elsje schijnt niet onomstreden te zijn.
Elsje! Volgens mij samen met DirkJan en Leonardo (de enige twee ononomstreden Eppo-strips in dit genre?) een van de drie leukste gag-en-humorstrips in Eppo. Maar ja, dit is mijn mening. En die verschilt duidelijk van die van sommige andere Eppo-lezers.
Net als over Tim Tijdloos blijkbaar. Vond dat best een leuke strip. Maar ja, ik ben een van die striplezers die elke twee weken de nieuwe Eppo leest en daar heel tevreden mee is, en daarna géén brieven of mails naar Eppo Mail ga schrijven om te vertellen wat ik allemaal wel leuk en goed vind in de Eppo. Misschien toch maar eens doen. Of gewoon een stukje op deze blog zetten, natuurlijk…

Okee, verder dan maar met het lijstje met nieuwe publicaties. Nog eentje, en één in feeststemming. Niet in Eppo maar in Sesamstraat nummer 17. Het hele blad viert feest en Bert en Ernie hun eigen feestje op bladzijde 10 en 11. Verkleedpartijen te over in deze nieuwe Sesamstraat. Ook bij Bert en Ernie, maar de vraag blijft als wat moet Bert nu eigenlijk verkleed gaan om de ster van het feest te worden? En deze strip werd natuurlijk weer getekend door onze vrienden en vaste bloglezers van de Magic Eye Studio.

(Illustratie: Magic Eye Studio, © Sesame Workshop)

2 opmerkingen:

Otto zei

Hoi Frank,
Ik wil even mededelen dat ik van het AWVN "Het Van Walveren testament" heb ontvangen! En nog wel gratis ook! Na een nachtje ziekenhuis voor het zoveelste onderzoek was dit een leuk thuiskomen. Ik was wel verbaasd want ik had in eerste instantie een afwijzend mailtje gekregen. Helaas nog geen enegie gahad om 'm te lezen maar het ziet er fantastisch uit.
Als je nog mensen spreekt van het AWVN wil je ze dan enorm van mij bedanken (ik heb al wel een mailtje gestuurd maar ik weet niet of dat goed aan komt).

Frank Jonker zei

Ha Otto,

Geweldig nieuws! Hopelijk lukt het op die manier nog meer mensen om aan een album te komen, want de auteursexemplaren zijn tot nu toe nog dun gezaaid.
Beterschap en veel succes met alle onderzoeken(hopelijk wordt ook de uitslag goed nieuws)en alvast veel leesplezier met het album. Ik ben erg benieuwd wat je van het verhaal vindt. De tekeningen van Eric zijn inderdaad fantastisch.

Hartelijke groeten,

Frank