vrijdag 29 februari 2008

Weg met de muiters!!

Hoi allemaal! Toch leuk zo’n blog waarop je kunt lezen dat de tekenaar heel je zaterdag vol plant. En dat terwijl schrijvers nóg harder moeten werken dan tekenaars om rond te komen.
Maar effe serieus, zondag is de officiële Bob Evers-dag in Rijswijk, nou ja, in elk geval in de stand van uitgeverij Boumaar. Maar ik kom zaterdag vast ook even een kijkje nemen. Dus wie zondag niet kan, of alleen maar een tekst in zijn album wil en geen tekening, kan dan ook bij ons terecht. Het kan best zijn dat onze uitgever zaterdag andere stripmakers in zijn stand heeft zitten, maar vraag het in dat geval gerust. Het komt sowieso in orde.
Wat dat betreft was ik heel blij met de belangstelling van vorig jaar, toen de heren Heuvel en Van Oudenaarden beiden door omstandigheden moesten afhaken en ik daar voor ik het eerst in mijn leven helemaal in mijn uppie zat te signeren. Dus iedereen die toen een album heeft gekocht, hartstikke bedankt daarvoor! En als je dat album intussen nog niet op een andere beurs door Hans hebt laten signeren, neem het dan zondag gerust mee!

En dan nu gauw verder met het vervolg van ‘wat vooraf ging’. Bob, Jan en Arie hebben zich inmiddels aardig geïnstalleerd op het onbewoonde eiland. Ze hebben een hut met varkenskraal gebouwd in de groene vallei achter de waterval. Ze lopen via een smal rotspad naar boven en via de rotsrug naar het strand, waar ze vissen vangen op de ‘inboorlingen-manier’. Waar de loslopende kippen en varkens op het eiland vandaan komen, weten ze nog steeds niet. Waar het muiterschip Frisco met aan boord zes muiters en een miljoen aan gestolen goud heen is gevaren ook niet. Waar de eigenaars van dat goud, hun Amerikaanse vrienden Joe, Jack en Hennessey, gebleven zijn evenmin. Maar waar het zeilschip van de Amerikanen, de Willi Waw, gebleven is, weten ze wel. Dat ligt voor anker in de baai van het eiland. Aan boord de drie muiters Harry, Barney en Mickey Mouse…en een gevangen Arie!
Arie is door de muiters verrast, terwijl hij bij het vuur op vissen zat te wachten. Jan heeft alarm geslagen bij Bob en samen hebben ze de hele nacht de Willi Waw in de gaten gehouden.

De volgende ochtend komen de muiters Barney en Mickey Mouse gewapend met geweren naar het eiland terug. Bob maakt zich zorgen dat de muiters wel eens beter met een geweer overweg kunnen dan zijzelf. Maar Jan heeft een plan om de muiters in de vallei op te sluiten en Arie te bevrijden.
Bob en Jan lokken de muiters zo opvallend mogelijk naar het rotspad en de vallei toe. Her en der nog wat aanwijzingen over de juiste route en de muiters lopen regelrecht in de val.
Terwijl Bob en Jan zich verschuilen aan de andere kant van de rotswand, dalen de muiters in de vallei af en zitten daarna, zoals Bob het zegt ‘even secuur opgesloten of het een cel was met zeven stalen deuren’.

Een poging van Barney om het rotspad weer te beklimmen, wordt door Bob afgestraft met een geweerschot. Barney raakt zijn geweer kwijt en loopt een vleeswond op aan zijn been. Daarna is het zelfs voor Barney duidelijk dat hij in de val zit.

Terwijl Bob de muiters bewaakt, probeert Jan wat te slapen. En als de duisternis invalt, zwemt hij ongemerkt naar de Willi Waw toe. Daar treft hij benedendeks een stomdronken Harry aan, die hij vrij gemakkelijk uit weet te schakelen.
Intussen is Mickey Mouse beneden in de vallei op het onzalige idee gekomen de hut in brand te steken, dit tot grote woede van Bob.
Bob stormt naar beneden en schiet uit pure woede op Mickey Mouse. Maar dat wordt hem noodlottig, want daardoor wordt ook Barney gealarmeerd. De overmacht is te groot en Bob is gedwongen zich aan de muiters over te geven.

Op de Willi Waw hoort Jan de schoten en hij gaat nog harder op zoek naar Arie. Hij vindt hem uiteindelijk in het voorraadhok van de Willi Waw. Samen binden ze Harry vast en met pistolen op hun hoofd gebonden zwemmen ze terug naar het eiland.
Op het strand zien ze hoe de muiters de bewusteloze Bob in de sloep leggen en ermee naar de Willi Waw varen. Bij de Willi Waw aangekomen, krijgen ze natuurlijk geen enkele reactie van Harry. De twee muiters zijn genoodzaakt op eigen houtje aan boord te klimmen. En dat brengt Jan alweer op een goed idee.

Zodra Barney de vastgebonden Harry ontdekt, roept hij ook Mickey Mouse benedendeks.
En dat geeft Jan en Arie de gelegenheid om met de sloep en de nog altijd bewusteloze Bob terug te varen naar het eiland. Het mooiste daaraan is dat muiters nu geen sloep meer hebben en dus alleen nog zwemmend naar het eiland kunnen komen.

Na een korte nachtrust vertelt Bob aan Jan en Arie hoe hij zijn leven heeft weten te redden; door een wild verhaal op te hangen over nog meer verborgen goud aan boord van de Willi Waw. Daarom hebben ze Bob in leven gelaten, al mepten ze hem wel bewusteloos toen hij probeerde het touw aan zijn enkel los te maken.
En dan… varen de muiters er plots weer vandoor. Eerst denken de jongens dat ze de strijd gewonnen hebben, maar dan komt toch de twijfel opzetten. Stel, dat de muiters ergens anders weer aan land komen en hen opnieuw proberen te verrassen.
Daarom besluiten ze de omtrek van het eiland met hun eigen sloep te gaan verkennen. Ze braden zo veel mogelijk vlees en na weer een nachtje waken en slapen in de open lucht, vertrekken ze.

Wat ze tijdens die tocht allemaal ontdekken vertel ik jullie volgende keer in het laatste deel van deze serie ‘Wat vooraf ging’. Tot dan of tot ziens in Rijswijk!

Geen opmerkingen: