donderdag 14 februari 2008

Een kleine Bob Evers rage

Dit is echt zo leuk. Dit moet ik even kwijt.

Nog niet zo lang geleden trof mijn Caroline een oproep op het internet van basisschool "De Catamaran" in Capelle a/d IJssel. Juf Paula was op zoek naar stripboeken voor de bibliotheek van groep 4/5. Wie er nog een paar schaarloos op zolder had slingeren moest ze absoluut opsturen.
Nou is van iedereen die in de verste verte ook maar íets te maken heeft met de Bob Evers strip, mijn Caroline met afstand de slimste. Qua dit soort dingen in ieder geval, dan. Eerlijk, al loop ik er vol tegenaan, ik zie dit soort "golden opportunities" gewoon niet. Ik ben daar zo'n sukkel in. Dat "boekjes maken" niet kan zonder "boekjes verkopen" wil bij mij nog steeds maar niet goed inzinken.
Okee. Een hele klas vol hongerige, rijke, beïnvloedbare, piepjonge stripliefhebbers op zoek naar een leuke serie om wellicht fan van te worden? Daar moest natuurlijk m e t e e n een gratis Bob Evers albumpje naartoe!!!
Een week later een dikke envelop in de post. Een envelop vol verhalen en tekeningen. Van de Catamaran. Over Bob Evers!!! Het Bob Evers stripalbum was ingeslagen als een b o m !!!

Het mot niet gekker worden!

Wat is er gebeurd in die groep 4/5 in Capelle? Welke Bob Eversgekte is daar (eventjes dan toch) uitgebroken in het begin van onze 21e eeuw? Hypermoderne vinex-kids opgegroeid op het rythme van ringtones, spelcomputers, Ipods en de eindeloze televisie-diarrhee kennelijk vrolijk in de weer met een "ouwerwetsche avonturenstrip"? Rondom die hopeloos "oudbollige" Bob Evers nog wel?
Incidentje? Nieuwe trend? Wie?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leuke reacties. Zo zie je maar weer, kinderen houden van kaliteit. Als je ze een goede strip (of een goed boek) geeft zijn ze er net zo enthousiast over als hun ouders en hun grootouders.

Karel Pluis

Hans van Oudenaarden zei

Hee Karel!
Tijd niet gezien! Leuk dat ik jou hier tref! Alles goed?
Dank voor je reaktie. Helemaal eens!