vrijdag 12 juli 2024

De nieuwste strips... en een preview

In de nieuwe Donald Duck (nr 29-2024) vind je op pagina 30 t/m 33 het gloednieuwe Panchito-verhaal 'De onzichtbare zangers'. Waarin Panchito in Los Felicados terechtkomt, waar hij jaren eerder opgetreden heeft en nu ineens geen noot meer mag zingen. En dat alles omdat de sheriff bij een serenade aan geliefde Gracia ineens begeleid werd door onzichtbare zangers. Met stemmen die Gracia mooier vond dan die van de sheriff. Panchito overkomt hetzelfde als hij later en mijlen verderop een lied zingt bij het kampvuur. En dan is de vraag waarom verbergt iemand die zo'n mooie stem heeft? Of zijn de zangers echt onzichtbaar? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar David Navarro.

Net als de afgelopen twee weken vind je in de nieuwe Tina (nr 29-2024) op pagina 47 weer een gag van Karlijn, Catootje en de ouders, waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Saskia Maasbommel. Een verhaal over een colatest, die op het winnen van de tickets na (en in eerdere versie nog een dvd), voor Saskia vrij autobiografisch is. Sowieso wat betreft de clue van deze gag, die voor behoorlijk wat inspiratie zorgde. Het zorgde in elk geval voor extra veel inspiratie voor deze gag. De gag getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez en eerder gepubliceerd in Tina 14-2012 en het Tina Vakantieboek 2017.

(Foto: Ahmad Resh)

Tot slot nog een preview. Collega-scenarist en redacteur Ahmad Resh plaatste onderstaand bericht met bovenstaande foto eerder deze week op zijn Facebookpagina. 

Een nieuwe werkweek is nog maar nauwelijks begonnen of ik ben alweer druk bezig met de Ducks.

Over het hoe, wat en waar kan ik nu nog niets vertellen, maar later dit jaar lees je er zeker meer over in Donald Duck en hier op de Bob Evers Stripblog. 

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: