vrijdag 19 juli 2024

De nieuwste strippublicaties

 

Twee nieuwgepubliceerde verhalen in de nieuwe tijdschriften van deze week. Maar echt nieuw zijn ze niet. Beide strips zijn namelijk al eerder gepubliceerd. In de nieuwe Donald Duck Junior (nr 15-2022) vind je op pagina 3 t/m 6 het Oom Dagobertverhaal 'Vermommingen". Een verhaal dat speciaal geschreven werd voor de Donald Duck Junior en  waarin de Zware Jongens proberen in diverse vermommingen Dagoberts geldpakhuis binnen te dringen. Tevergeefs, want Dagobert zet er iedere keer een andere vermomming tegenover. Tot de Zware Jongens besluiten gewoon als zichzelf naar het geldpakhuis te gaan. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Jordi Alfonso en eerder gepubliceerd in Donald Duck Junior 15-2016, Donald Duck Junior 15-2018 en Donald Duck Junior 15-2020 en Donald Duck Junior 15-2022.


En dan is er ook de nieuwe Tina (nr 30-2024) met op bladzijde 47 een gag van Karlijn, Catootje en de ouders, bedacht en geschreven in samenwerking met collega-scenariste Saskia Janssen.  Alles draait om het fenomeen gezelschapspelen. Die kun je natuurlijk prima als bordspel spelen, zoals Jan graag wil, maar volgens Karlijn is dat zóóó vorige eeuw. Zij en Catootje geven de voorkeur aan computergames. Jan zou Jan echter niet zijn als hij niet een prima oplossing voor dit probleem zou weten te vinden. En dan ook nog tot ieders tevredenheid. De gag werd getekend door het Spaanse tekenaarsduo Josep Nebot en Tony Fernandez en eerder gepubliceerd in Tina 46-2012).


Tenslotte nog een echt nieuwe publicatie en wel in de nieuwe Stripnieuws (nr 94). Daarin vind je op pagina 12 t/m 24 een interview van Cok Jouvenaar en Erwin Suvaal met Stripschapprijswinnares Wilma van den Bosch. Het interview dateert van een maand na de uitreiking van de Stripschapprijs. Wilma laat haar licht schijnen over zowel de uitreiking als haar strip- en illustratiecarrière tot nu toe. Het geheel wordt geillustreerd met veel werk van Wilma en zelfs het vijf pagina's tellende laatste Prinses Aster-verhaal, dat niet in de stripreeks is verschenen. En tenslotte vergeet Wilma haar vroeger Donald Duck-collega's niet. We worden allemaal genoemd om ons een beetje uit de anonimiteit te halen. Wilma, dank je wel daarvoor.

(Bron foto's: Facebookpagina Het Stripschap)

Inmiddels is overigens ook bekend dat na Hans (in 2023) en ik (in 2022) Caroline dit jaar zal plaatsnemen in de Stripschapcommissie en dus samen met Wilma en de andere commissieleden gaat bepalen wie volgend jaar de Stripschapprijs krijgt en welke albums bekroond zullen worden als album van het jaar. Maar daarover de komende maanden meer.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: