vrijdag 7 juni 2024

De strips van deze week

 

(Illustratie: Maarten Gerritsen, © Disney)

Deze week nieuw in de winkel: Donald Duck, Makkelijk lezen deel 6. Donald Duck. Een album met vele avonturen van allerlei Disney-helden met kortere zinnen en een iets groter lettertype, waaronder ook een verhaal waarvoor ik het scenario schreef.

Op pagina 36 t/m 38 vind je het Willie Wortel-verhaal 'Wasmachine'. Willie denkt Omá's manier van wassen met een hypermoderne wasmachine aanzienlijk te kunnen verbeteren. Maar dan blijkt dat ook zijn hypermoderne wasmachine moeite heeft met de jusvlekken in Oma's tafelkleed. En of die extra enzymen en optische witmaker nu zoveel helpen? Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien en eerder gepubliceerd in Donald Duck 31-2003 en het Willie Wortel Vakantieboek 2017.

Ook de nieuwe Eppo (nr 12-2024) verscheen deze week en daarin vind je op pagina 42 en 43 de voorlaatste aflevering van Wynona 2, Het offer. Daniel is vastbesloten Tobarth uit handen van Tani en haar bende te redden. Daarvoor vraagt hij hulp aan opa Whitehorse die hem zou moeten vertellen hoe hij de beer in zich kan controleren. Opa Whitehorse wil hem helpen, maar heeft een schokkende mededeling voor Daniel. 

Iets waardoor Daniel zich genoodzaakt ziet de situatie anders aan te pakken. Door bijvoorbeeld tijdens de storm een rots te beklimmen...

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

En het tweede Wynona-verhaal mag dan bijna afgelopen zijn, maar die het derde avontuur van Hel moet nog beginnen. Op 8 oktober gaat 'Het verloren goud van Troje'' van start in Eppo. En Danker Jan gaf daar ook deze week weer een voorproefje op zijn Facebookpagina:

Tussen de bedrijven door zit Hel nog steeds in Knokke. En als het even kan pak je dan wat strand mee. Maar daar dient het volgende probleem zich al weer aan...

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: