vrijdag 21 juni 2024

De nieuwste strips

(Illustratie: © Disney)

Het WK Voetbal is in volle gang en dus wordt er ook in Duckstad gevoetbal. Iets dat al meteen te zien is op de cover van de nieuwe Donald Duck (nr 26-2024).

Bijna iedereen in Duckstad zit klaar voor de eerste wedstrijd, de klassieker Duckstad-Gansdorp. Maar dan blijkt plots dat de Gulden Kroon gestolen is. Het toernooi wordt stilgelegd gedurende het onderzoek, maar daar laten Kwik, Kwek en Kwak en Lizzy, Juultje en Babetje het niet bij zitten. Zij gaan op eigen onderzoek uit. Wie heeft er belang bij de Gulden Kroon te stelen? De Zware Jongens? De supporters van Eimegen, Akersloot of Perenscha? 

Lizzy, Juultje en Babetje streamen hun onderzoek live op internet, terwijl Venijn McSnekke een prikbaltoernooi opvoert organiseert in het voetbalstadion en oom Dagobert alles op alles zet om te voorkomend dat de supporters hun toegangsgeld terug gaan eisen of erger nog, hun supportersspullen terug komen brengen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Carmen Peréz en Tony Fernández.

En dan is het deze week ook tijd voor afscheid. Op pagina 38 t/m 40 van de nieuwe Eppo (nr 13-2024, met Franka-cover!) vind je de laatste aflevering van Wynona 2: Het offer. En ook de  column van hoofdredacteur Rob van Bavel in 'Van de redactie' op pagina 2 is bijna volledig gewijd aan het afscheid van Wynona. Of moeten we zeggen, van Daniel Favreau? Op het hoogtepunt van de storm weet Daniel de top van de rots te bereiken en slaagt er eveneens in Tobarth te bevrijden.

 Om geen argwaan te wekken bij Tani en haar bende neemt Daniel tijdelijk de plaats van Tobarth in. Het duurt echter niet lang voor Tani de truc doorheeft. Maar het is de storm die uiteindelijk de afloop bepaalt. En op de allerlaatste pagina wordt duidelijk waarom dit tweede deel van de Wynona-duologie 'Het offer' heet. Opnieuw het einde van een tijdperk, maar wel met nieuw werk van Hans, met dezelfde papieren acteurs, in het vooruitzicht.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: