vrijdag 4 augustus 2023

Comiclopedia-update

 


De pagina'svan de Comiclopedia worden regelmatig geüpdatet en afgelopen weekend was mijn Comiclopedia-pagina aan de beurt. Sinds zondag staat de nieuwe versie online.

Met natuurlijk Japien de Joode, het verhaal van het enige Joodse gezin op Urk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het album wordt zelfs geillustreerd met een scene van driekwart pagina, waarin Japien zelfs de hoofdrol speelt.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Ook een ander album dat ik in de afgelopen paar jaar samen met Danker Jan maakte, Kapelle in Strip staat nu op de Comiclopedia vermeld.


Dat geldt ook voor 'Een standbeeld voor Pietje Bell' dat ik samen met Dick Heins maakte voor het afscheid van de toenmalige gemeenteraad van Rotterdam en ook de gagstrip die Dick samen met Rob van Bavel voor Het Kanton maakte, Mooie Keetje, is nu terug te vinden op de Comiclopedia. 

(Illustraties: Dick Heins)

Toen Rob het druk had met de voorbereiding voor de nieuwe Eppo, die inmiddels aan zijn vijftiende jaargang bezig is, schreef ik de scenario voor de laatste afleveringen van Mooie Keetje.

(Illustratie: Alberto Saichann en Eduardo Lago, © Holco Publications)

Verder is de pagina ook aangevuld met de auteursnamen van diverse strips voor Penny, inclusief Alberot Saichann en Eduardo Lago die het tekenwerk verzorgden voor 'De verdronken paarden van Ameland'.

Met veel dank aan Bas Schuddeboom voor deze update.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: