vrijdag 25 augustus 2023

De strippublicaties van deze week


(Illustratie: Marq van Broekhoven)

Afgelopen zaterdag 19 augustus kregen we tijdens het Kamper Stripspektakel de papieren versie van het programmablad van het Kamper Stripspektakel 2023 in handen. 


Speciaal voor dit programmablad werd ik een paar maanden geleden geinterviewd door Paul Reichenback. In het interview, te vinden op pagina 26 t/m 29, komt het prille begin als stripscenarist aan de orde, uiteraard de scenario's voor Donald Duck, Tina en Penny, maar ook de albums van de afgelopen en de samenwerking daarbij met de tekenaars. 

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Op pagina 28 en 29 is er speciale aandacht voor ons nieuwste album, Japien de Joode, dat ik samen met Danker Jan maakte en dat in april van dit jaar verscheen. Het verhaal van het enige Joodse gezin op Urk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tenslotte wordt een blik op de toekomst  geworpen en krijg je antwoord op de vraag: wat kunnen we het komende jaar zoal verwachten? Behalve dit interview met mij vind je ook nog interviews met Coco Ouwerkerk en Andrée Schneider in het programmablad van het Kamper Stripspektakel 2023. 

Eenmaal thuis lagen er maar liefst  twee nieuwe Jump Magazines in de bus, te weten nummer 29 en 30. De strip Puppy Love van Hans en Caroline slaat nummer 29 over, maar gaat verder in nummer 30 ,en wel op pagina 32 met  wederom vier afleveringen. Het is ochtend in huis en Robin blijft behoorlijk gefrusteerd over het gedrag van de kleine Nell gedurende de afgelopen nacht. Nell houdt er echter een verfrissend jonge kijk op na. En dan ontdekt ze ook nog Robins speelgoed achter de bank. Deze afleveringen werden eerder gepubliceerd de derde week van oktober 2017 in Metro en in het album "Nee, ik wil geen hondje!" uit 2021.

 
(Illustratie: Carmen Pérez, Tony Fernández, © Disney)

En tenslotte een aankondiging voor volgende week. Dan verschijnt het Duckies 'De schat van Kapitein Groenoog in Donald Duck 36. En dat alles ter gelegenheid van de eerste dag dat de Duckies weer naar school gaan. Bovenstaande aankondinging vind je achterop de Donald Duck van deze week (nr 35-2023) Volgende week meer over dit verhaal, in Donald Duck en hier op de Bob Evers  Strip blog.

Prettig weekend allemaal.

Geen opmerkingen: